hulegaard.eu

November 14, 2007

Ny maling

Filed under: Politik, Regering — hulegaard @ 10:00 am

Refleksion 

Der gøres (hoved-) rent i RØD stue.  I BLÅ stue males væggene i en ny lyseblå farve. “Tvangsægteskaber” synes at fortsætte, medens malerbøtterne i hast bliver lukket op.  Nogle malere er nærmest manisk glade, andre forsøger at male en grimasse i ansigtet, i det mindste hver gang, der er en kameramand i nærheden.

Gamle ansigter males af sminkøser i moderisk tempo, så de efterhånden mange TV-stationer kan fyldes med - stortset - de samme udtalelser, herunder de gyldne (valg-) løfter med breeeeeeeeeedt samarbejde, mere velfærd med færre - men forhåbentlig - varme hænder. 

Den spæde novembersne minder om årstiden. Den minder også om klimaet,som nogle partier med blå farve i rød stue har gentaget i det uendelige, åbenbart ikke nok.

“Vi står overfor store udfordringer” er alle enige om, uanset farverne i stuen. Det samme gør Dronningen, der tilsyneladende ikke skal arbejde så hårdt i en ny D-runde, som den nye lyseblå alliance-partner havde ønsket. Hun kan igen glide tilbage til den repræsentative kalender iblandet kulturelle og religions-filosofiske emner.

Den hyphedede politiker-type - højtuddannet, goodlooking quinde omkring 40 -  har været repræsenteret i to versioner i rød stue. Ikke desto mindre har en surt/sød udseende ældre 50+ mandlig skolelærer formået at blive sejrherren.

I det kongeblå rum - inden det bliver malet lyseblåt - ses en moden og stramtante-agtig quinde, der igen har sejret. Mange folk kan ikke lide hendes indhold, men vælgeren - og det skal man nok bide stærkt fast i - forstår hendes sætninger, modsat nogle af hendes kolleger.

Statministerens (kongeblå) blog: “Den 19. september 2006 slog Anders Fogh Rasmussen rekorden som den Venstre-statsminister, der har siddet i længst tid. Der gik 82 år, før en Venstre-statsminister kunne slå Niels Neergaards gamle rekord på 1757 dage. Niels Neergaard var statsminister i to omgange fra 1908-09 og igen fra 1920-24″

Det bliver så endnu en rekord, nemlig for første gang nogensinde en tredie periode til en Venstre-statsminister.   Det bliver samtidig også hans sværeste….

Next Page »

Powered by WordPress