hulegaard.eu

October 23, 2007

En REN knæk

Filed under: Politik, Test, Hotdog, Hygiejne, Pølser — hulegaard @ 9:52 am

De fleste med bare 4 minutters dansk-kundskab vil synes, at der i overskriften skulle stå “ET RENT knæk”.  I dette tilfælde skyldes det, at der er tale om “knæk-pølsen” - altså en pølse osv. Så nærmer vi os essensen på dagens refleksion :-)

Een af de mange gratisaviser tester forskelligt, senest pølsevogne i Hovedstaden.

Pølse-testen

5 destinationer blev besøgt.  Af hensyn til læsere udenfor Hovedstaden skal hermed præciseres de fem steder.  1) Københavns Rådhusplads - 2) Frederiksberg Rådhusplads - 3) Palads-teatret lige overfor Tivoli - 4) Nyhavn - 5) Trianglen (plads på Østerbro). 

Testparametrene var Hotdog´en, Menukort, Drikkevarer, Er der radio og avis?, Hyggesludder, Kendskab til slang.

Sidstnævnte kan linkes til bl.a. overskriften “Knæk” = knækpølse. Andre for f.eks. hotdog kunne være ” En død indianer i kano med hele krigsmalingen” eller “En død hund i dej og hele farveladen” osv.

Jeg har selv i perioder af mit liv indtaget et hurtigt måltid på vej fra A til B (eller var det nu C ?); det har mange læsere sikkert også, såvel i Hovedstaden som i provinsen. Erkendt: Jeg nyder mere denne nationale masseproducerede fast-food i den tyske udgave sydfor grænsen, smag og behag.

Refleksion

At Trianglen klart vandt den aktuelle test og fik uddelt hele 6 pølsebrød er i virkeligheden uvæsentligt i denne forbindelse. Min anke (det er jo så moderne at klage over alt) går på, at der manglede et meget væsentligt test-måleparameter: HYGIEJNE.

En naturlig del af livet er toiletbesøg. En forhåbentlig lige så naturlig del er supplerende hygiejne, herunder håndvask. Hvor er nærmeste toilet i forhold til pølsevognen? Vasker “pølsemanden/-quinden” mon sine hænder HVER gang?

Derfor OVERSKRIFTEN !

Powered by WordPress