hulegaard.eu

October 15, 2007

Den digitale grav

Filed under: Politik, Kirkegård, webcamera — hulegaard @ 7:39 pm

Den detroniserede Odense-borgmester, nu rådmand for By- og Kulturforvaltningen, har barslet med en ny idé (igen!).  Denne gang er der tale om en elektronisk foto-registrering af een af byens kirkegårde. “Vi lever nu i en digital tidsalder, hvor alt kan lade sig gøre (næsten, red.). Derfor mener jeg også, at steder som kirkegårde bør følge med i udviklingen. Vi har en dejlig grøn plet midt i Odense,  så hvorfor ikke udnytte pladsen noget bedre.”  Citatet er fra den (næsten) altid smilende socialdemokratiske lokale toppolitiker, der til formålet har fået afsat en halv million af kommunens budget “til at gøre godt med”.

Vi skulle herefter kunne sidde hjemme i den varme stue og se gravstedet på nettet!

I sandhedens validerende interesse bør tilføjes, at det ikke kun indebære fotos af gravsteder, men også mulighed for at lytte (via mobiltelefon) til information om kirkegårdens fortræffeligheder.

Den lokale biskop oplyser omkring de “virtuelle gravsteder”, at han finder det spændende og ikke anstødeligt.  Det samme mener Kirkefondet (rådgivningsorgan for Danske Folkekirker i forbindelse med nye tiltag). Formanden udtaler:(….) mange pårørende bor jo langt væk, så jeg tror godt, at der kan være fremtid i sådan en model (….).

Refleksion

Nu er det jo ikke alle pårørende, der bor i USA eller tilsvarende dynamiske, fjerne postnumre.  “Man skal passe på, at der ikke går pop i den (….), som kirkerådets formand Kaj Bollmann så præcist udtrykker det.

Min egen holdning er krystalklar. Har man et gravsted, er det et mindested,  som man helt naturligt ønsker at bevare og besøge regelmæssigt, uanset afstand (fik vi den..!).  Det har jeg selv gjort i ganske mange år.

Ellers drop gravstedet og køb et videokamera for den efterhånden anseelige udgift til kirkegårdsadminstrationen; medmindre da kulturudvalgsformandens næste hit bliver at sætte webcameraer op som total dækning af kirkegårdene.

Powered by WordPress