hulegaard.eu

October 9, 2007

Fracture

Filed under: Film, Anthony Hopkins, Fracture — hulegaard @ 5:23 pm

Anthony Hopkins - denne brilliante og talentfulde walisiske skuespiller - kan igen nydes på lærredet. Filmen “Fracture” er et eksempel på hans mangesidige talent. Sammen med en anden (desværre afdød) walisisk skuespiller Richard Burton udgør han i mine øjne og ører noget af de bedste blandt mange fremragende, som Storbritannien har frembragt i sin rige talentmasse og fornemme skuespiltraditioner.

Fracture

Den offentlige anklager Willy Beachum har egoet i orden og udsigt til et rigtig fedt job i det private. For at komme på den grønne gren, skal han bare lige vinde sin sidste sag, hvor den aldrende ingeniør Ted Crawford har forsøgt at myrde sin kone ved at skyde hende i hovedet. Sagen virker som en sikker vinder, men Ted viser sig noget mere udspekuleret end Willy lige havde regnet med.  Dette er handlingen i essens (Scope).

Anthony Hopkins og Ryan Gosling (off.anklager) er begge fortrinlige. Hopkins skurkerolle (alle husker vel Hannibal Lecter…) er anderledes sociopatisk. Crawford-karakteren er en uhyggelig menneskelig psykopat, der ikke påkalder sig nogen sympati, modsat (måske :-) ) en anelse sympati for Hannibal Lecter-figuren.

Refleksion

Alle mennesker har et punkt, hvor de kan knækkes, selvom det ikke altid er lige synligt. Begær eller forfængelighed optræder (næsten altid) enten i hoved- eller birollen. Selv den mest hårdføre person har udsatte steder. Det er vel den egentlige substantielle baggrund for Gregory Hoblits fortrinlige thriller. Medens vi er i det reflekterende hjørne, spilles den strømlinede og checkede advokatkvinde af den nærmest malerisk skønne 28-årige skuespillerinde (med det interessante fornavn) Rosamund Pike.

I bio eller på DVD/Video - nyd een af Storbritanniens og verdens største mandlige karakterskuespillere - the one and only Sir Anthony Hopkins, der har lavet film i 40 år og fylder 70 år nytårsaften 2007.

Powered by WordPress