hulegaard.eu

October 8, 2007

Ny valuta

Filed under: Politik, Valuta, Quid — hulegaard @ 4:16 pm

Overskriften hentyder ikke til et eksotisk land, der har vredet sig fri af sin tidligere kolonimagt og erklæret sig selvstændig, herunder fået eget valuta. Der er derimod tale om en unik valuta, nemlig “Quid”, der forestilles fabrikeret i enheder fra en til ti med en cirkaværdi på 70 Dkr/quid.

Rumvaluta

Det engelsk valuta-firma Travelex har sammen med det engelske National Space Center og Leicester University udviklet en intergalaktisk valuta. Quids er navnet. Quid står for Quasi Universal Intergalactic Denomination. Interesserede kan købe valutaen hos Travelex i nær fremtid.

Praktisk anvendelse finder sted i forbindelse med - eventuelle - rumrejser. Virgin Spacelines starter næste år ture i 100 kilometers højde (hvor rummet officielt begynder). Prisen bliver lidt billigere end de cirka 50 mio.kr, som rumturisten skal betale for en tur/retur billet til Den internationale Rumstation.

(Kilde: Nyhedsavisen, 08.10.07,pag.2).

Refleksion

Artiklen fik mig - igen! - til at irriteres over, at Danmark fortsat ikke har EURO. Mine seneste års rejsepensa har mindet mig om dette til gebyrglæde for banker m.m. og irritation for mig selv. EU er ikke lig EURO. Nogle lande vil ikke (som f.eks. Danmark, Sverige og UK) og andre lande vil gerne, men kan ikke (endnu). Der er lang vej endnu i EU, før man(d) ikke skal spekulere på, hvilken valuta-zone man(d) befinder sig i. Jamen, jamen - måske er vejen til fælles EURO så lang, at Quid´en bliver gangbar valuta i dagligdagen.

“Quid” pro quo (noget for noget) :-)

Powered by WordPress