hulegaard.eu

February 8, 2007

Prinsesse Alexandra versus fru Jørgensen

Filed under: Politik, Monarkiet — hulegaard @ 9:28 pm

Et 258-årig ældre og hæderkronet nyhedsorgan har en digital (læser-)spalte, hvor “Dine ord” om aktuelle emner kan finde plads. Dagens emne: Skal prinsesse Alexandra fortsætte med at hæve årpenge, når hun gifter sig borgerligt.

Læserne stod nærmest i kø med deres digitale blyanter. I skrivende stund havde 284 læsere givet deres besyv (som det hed for nogle konger siden ;-) ).  Jeg skal spare mine hårdtprøvede og indimellem trofaste læsere for referater og citater af de mange indlægs-hungrende danskere.

Stemningen deler sig groft sagt i 2 fraktioner, nemlig

Superlativernes klub:

Prinsesse Alexandra er en vidunderligt repræsentant for det danske kongehus samt en fortræffelig protektrice for de mange velgørende organisationer, som hun repræsenterer. Uanset hendes giftermål med hr. fotograf Martin Jørgensen skal hun naturligvis fortsætte med at have apanage livsvarigt og nyde de goder, som medlemskabet af kongehuset giver….

(Semi-)republikanernes klub: 

fru Jørgensen (fra d. 3.marts 2007) skal naturligvis ikke længere have de vanvittige fordele, som kongehuset har i form af frihed for straf, skat, moms osv.osv.  Kongehuset er rigt nok og må klare sig selv osv.osv.,  denne ulidelige kongerøgelse i tide og ikke mindst utide skal høre op!

Om hun beholder Elefantordenen er vist også uklart p.t. - Udenfor kongehuset er det kun hr. (Mærsk-McKinney) Møller, der har gjort sig fortjent til at bære den i Danmark.

 Mit eget indlæg lød:

Prinsesse Alexandra versus fru Jørgensen? 

Spørgsmålet og svaret kan vinkles forskelligt. -
Reelt tilhører hendes børn fortsat arverækken i kongehuset. Hertil kommer et (formodet) fortsat repræsentativt virke i egenskab af (tidligere) prinsesse. Endelig kan subjektivt tilføjes, at hun er en enestående performer udi det repræsentative, herunder et tillært og næsten fejlfrit dansk (modsat sin eks-svigerfader).
Imod taler, at det er vanskeligt at forstå i demokratiets navn, at en bestemt genetisk kode kan fritage en familie for straf, skat, moms osv. samt at samme familie tildeles et livsvarigt beløb (apanage). 
Det spørgsmål er ikke så enkelt og nemt, men det er jo spørgsmålet om monarkiets status og fremtid i Danmark vel heller ikke ved nærmere og fjernere eftertanke ;-) !“Hun er ve´ godt humør” var en smilende prins Henriks bemærkning til journalisterne i anledning af prinsesse Alexandras (eks-) svigermoders vellykkede knæoperation på Aarhus sygehus i dag.

“Hun er ve´ godt humør” var en smilende prins Henriks bemærkning til journalisterne i anledning af prinsesse Alexandras (eks-) svigermoders vellykkede knæoperation på Aarhus sygehus i dag.Også prinsesse Alexandra - nu snart fru Jørgensen - synes at være i godt humør ved afklaringen af sin fremtidige formelle status.  Den reelle status ad futura er straks mere “rund”!

Next Page »

Powered by WordPress