hulegaard.eu

September 18, 2007

Rotterfængeren og pensionisten fra Hameln

Filed under: Hameln, Lotto — hulegaard @ 8:34 pm

Rotterfænger-historien finder sted i sidste halvdel af 1200-tallet i den niedersachiske by Hameln. Denne by har fået invasion af rotter. Så påstår en mand, at han er rottefænger og tilbyder befolkningen sin hjælp. Rottefængeren lokker med sit fløjtespil rotterne ud i floden Weser. Rotterne drukner, men han får ikke det betalt og forlader byen i vrede. Flere dage senere, vender han igen tilbage. Mens byens borgere er i kirken, spiller han igen på sin fløjte og lokker denne gang byens børn ind i en grotte udenfor byen, hvor de forsvinder.

Hameln

Seneste overskrift-historie fra Hameln er noget anderledes. Samme by er i dag noget anderledes, end da rotterfængeren gik gennem gaderne med sin fløjte. Hameln er i dag det økonomiske, kulturelle og turistiske centrum i Weserbergland. Man får ikke lov at glemme rottefænger-historien. Hvert søndag fra midten af maj til midten af september spiller ca. 80 skuespillere legenden på en friluftsscene.

Pensionisten

Overskriften hentyder ikke til, at rottefængeren skulle være pensionist :-) .  Derimod til en 70-årig borger i samme by, der har markeret sig utraditionelt. For nylig vandt den ældre herrre 22 mio. kr. i en lottogevinst.

Hvad skal jeg dog med så mange penge? Min kone er død, mine forældre er døde, jeg har ingen børn eller andre familiemedlemmer. Jeg vil ikke have dem, siger pensionisten til det tyske lotteris hovedkvarter i Hannover. Iflg. kilden (ananova.com) forsøger det tyske lotteri nu at overbevise manden om, at han skal modtage pengene.

Refleksion

Hvad ville man(d) og quinde dog gøre i samme situation?

Powered by WordPress