hulegaard.eu

September 5, 2007

Behov for computer?

Filed under: computerkøb, Forbrugerstyrelsen — hulegaard @ 2:53 pm

De færreste vil formodentlig sige - jf. overskriften, at de ikke har et behov for en computer. Næsten lige så mange vil sige, at de har et behov for at være “på nettet”. Mange køber deres pc efter et formodet behov, ja i mange tilfælde er det andre faktorer - udseende, ekspedientens overtalelsesevne og slag-tilbud, der afgører købet. Skal den være stationær, slæbe-bar eller bærbar eller kan en avanceret mobil-telefon dække behovet.

Forbrugerstyrelsen

Dette statslige organ med ombudsmand, klagenævn og administration at formidle information omkring rettigheder, markedsføring, test, priser osv. - indmellem på en ganske talentfuld måde.

Et eksempel er den nyopsatte computerberegner. Du vælger dit svar i de forskellige rubrikker i det digitale spørgeskema og afslutningsvis kan der så formes en konklusion med dit (formodede) computer-behov.  Du kan vælge at printe det ud og medtage det ved næste (mulige) køb i en PC-forretning og derved undgå fejl-disponering.

I processen er der adgang til en digital ordbog, hvis man(d) ikke lige skulle kende begreber som “TFT-skærm” og “opdateringsfrekvens” osv.

Konklusionen på dine minimumskrav vedrørende MB Ram, Harddisk, Grafikkort, Lydkort, Netforbindelse, Virusprogram, Kontorprogram og Netværkskort  er således dokumenteret.

Refleksion

Et rigtig godt eksempel på statslig digital information, når den administrative proces defragmenteres og informationen skræddersyes for borgernes skyld.

Powered by WordPress