hulegaard.eu

October 17, 2008

Internet og demens

Filed under: Internet, Demens — hulegaard @ 8:24 am

Vi bombarderes dagligt med den ene rædselshistorie efter den anden. Terror, mord, rocker- og indvandrerkrimi, finanskriser, udhuling af friværdier, resistente salmonellabakterier, tiltagende arbejdsløshed, CO2-farer, AIDS, korruption, depression……men så kommer der indimellem en lille perle :-) .

Vi focuserer :-)

Nettet er godt for hjernen og kan måske endda forebygge demens hos ældre, viser nye undersøgelser.

Der er godt nyt til midaldrende, der hænger foran computeren. Surferi rundt på nettet er nemlig godt for hjernen. Det viser studier, der netop er offentliggjort i American Journal of Geriatric Psychiatry, skriver BBC.

Det er internettets overflod af valgmuligheder, der holder hjernen skarp på lige fod med andre opmærksomhedskrævende aktiviteter som eksempelvist krydsord. Studierne viser nu, at internet-brug er mindst lige så godt - også for ældre. Studiet var baseret på 24 folk, hvor af den ene halvdel brugte nettet jævnligt, mens den anden halvdel ikke gjorde.

De erfarne internetsurfere havde markante udslag i en række regioner af hjernen, der er knyttet til komplekse beslutninger og forskerne forklarer fænomenet med, at nettet er interaktivt og kræver, at brugerne selv tager stilling til hvad de vil klikke på, for at nå derhen, hvor de vil.

Undersøgelserne viste dog også, at de uerfarne faktisk formåede at opbygge aktivitet i samme centre, der understregede, at nettet kan læres, selv om man er kommet op i årene. Derfor konkluderer forskerne, at brugen af internettet kan forebygge demens.

Brug af nettet stimulerede desuden flere områder end læsning af en almindelig bog. (Kilde: Berl. Tid.).

Refleksion

Trods den yderst spinkle (ha.ha.) “videnskabelige” materiale på 24 testpersoner, lad os gribe de gode nyheder.

Internettet er en fantastisk mangfoldig informationskilde, der blandt meget stimulerer enhver bruger uanset alder, køn og personnummer.

Carpe Diem - Carpe Internet

PS. Læseren ønskes en individuel tilfredsstillende weekend ;-)

Next Page »

Powered by WordPress