hulegaard.eu

September 3, 2007

Diana - 10 år efter

Filed under: Politik, Prinsesse Diana, Diana Spencer — hulegaard @ 10:38 am

 Der har været trængsel i spalterne omkring 10 års dagen (31.august 2007) for Dianas død. Da jeg hader trængsel, har jeg valgt at vente, til den værste medie-orkan var overstået, så min toupé og mine stifttænder ikke blæser med:-) . Nu synes orkanen at være skiftet til stiv kuling, og jeg vover mig udi det digitale mediehav.

De fleste husker, hvad de gjorde, da John F. Kennedy og Olof Palme blev myrdet. Det siges, at millioner også gjorde det, da de hørte nyheden om prinsesse Dianas død i Pont de l´Alma tunnelen i centrum af Paris. De to første eksempler var mord, var det sidste også? 

Diana fingerede sin død

Plottet:
Diana var træt af at blive forfulgt at pressen i alt, hvad hun foretog sig. Med hjælp fra sin kærestes enorme økonomiske resurser fingerede hun sin egen død - for på den måde en gang for alle at kunne slippe ud af pressens jerngreb. Samtidigt ville hendes spektakulære “død” stille pressen i et ualmindeligt dårligt lys.

Beviser:
Dianas bodyguard, Trevor Rees-Jones, er stadig i live. Men officielle udtalelser fra Mercedes Benz konkluderer, at man med en hastighed på 190 km/t umuligt ville kunne overleve mødet med en massiv betonpille i en Mercedes S 280. Selvom visse dele af den stærke kabine forblev intakt, ville de enorme G-kræfter ved en sådan hastighed have sat alle organer ud af spil.

Dodis faste chauffør blev ikke brugt. Der hersker stadig stor mystik om sikkerheds-betjenten Henri Paul, som i sidste øjeblik blev valgt til at køre bilen. Hans kollegaer på Hotel Ritz i Paris fortæller, at Henri Paul opførte sig mystisk og aldrig socialiserede sig med andre. Først to dage efter sin død blev hans navn offentliggjort

Bare seks timer før ulykken fortalte Diana til Richard Kray, journalist på Daily Mail, at hun ville forsvinde fuldstændig fra offentlighedens lys.

Sandsynlighed: ????

Visse dele af teorien kunne være realistiske. Men det virker usandsynligt, at Diana ville undvære sine to børn resten af livet blot for at slippe af med pressen.

MI6 dræbte Diana

Plot:
Hårdføre elementer i den britiske efterretningstjeneste besluttede, at Diana var en trussel mod tronen og derfor også mod rigets stabilitet. Derfor myrder de hende.

Beviser:
Nye afsløringer har vist, at der i MI6s egne rækker var meget hårdføre fraktioner. Fraktioner der havde en næsten ekstremistisk holdning til, hvad der udgjorde en trussel mod landets sikkerhed. De har bl.a. journaler om John Lennon, udenrigsminister Jack Straw. Og i 1970′erne forsøgte de at destabilisere labour-regeringen.

MI6 var mistænkt for at aflytte Diana. Mange tror, at det var dem, der lækkede aflytningsbånd af Diana i meget private samtaler med sin elsker. Det led hendes image stor skade af under skilsmissen med Prins Charles.

Sandsynlighed????

Mange i den britiske befolkning er ikke i tvivl om, at MI6 er i stand til at gøre mange mærkelige ting. Men det virker alligevel usandsynligt, at de skulle finde på at myrde en af landets mest folkekære personer. Især fordi hendes død af mange kunne anses som en god undskyldning for at omdanne Storbritannien til en republik - det MI6 frygter mest.

Dræbt af Dodis fjender

Plot:
Dodis og hans fars forretningsfjender slog Dodi ihjel med Dianas bemærkelsesværdige død som det perfekte cover-up.

Beviser:
Al Fayed-familien har ikke skabt deres ufattelige rigdom uden at have fået sig nogle fjender. Mohamed Al Fayed, ejer af stormagasinet Harrods, kæmpede en bitter kamp med en af Londons andre stormagasiner. Han er også blevet nægtet britisk statsborgerskab, da der blev rejst spørgsmålstegn ved hans forretningsmetoder. Også hans massive støtte til konservative parlamentsmedlemmer har været stærkt omdiskuteret. Som hans ældste søn og arving ville Dodi være et oplagt mål.

Sandsynlighed:????

Med Diana involveret i plottet var det sikkert, at undersøgelsen af mordet ville blive en af de største politioperationer i Paris’ historie. De færreste mordere ønsker den form for opmærksomhed.

Kilden til ovenstående scenarier er Londonnet.co.uk , der altid er et besøg værd.

Eller f.eks. 

Var hun folkets prinsesse, en lidenskabelig forkæmper for de svage og i millioner af menneskers øjne en martyr? Eller var hun en snedig manipulator og seriel ægteskabsbryder? Begge dele, hævder forfatteren bag en ny, dybdeborende biografi, »The Diana Chronicles«, som går bag om myten og mennesket Diana.
Og endelig - til at “garnere” denne - evige uafklarede - historie, fremstår de to (meget sympatiske) voksne sønner med koncert-tiltag og “åbenhjertige” interviews i pressen, hvor deres mor helt naturligt - set fra deres side - bliver nærmest helliggjort.

Min refleksion 

   Diana var en middel-begavet overklassepige, som skæbnen førte ind i en royal soap-opera. Når hun indimellem “kendte melodierne”, spillede hun med, ofte forstod hun ikke melodierne og hele orkestrets sammensætning. Hendes største fortjeneste var hendes nærmest protestagtige med-menneskelighed i nogle kolde og totalt anakronistiske cirkler samt fødslen af to - tilsyneladende - dejlige unge mænd, der forhåbentlig opnår en anderledes lykke i deres fremtidige virke, gerne udenfor de royale cirkler:-)

Hendes død fremkom belejligt for adskillige kredse……

 

Powered by WordPress