hulegaard.eu

March 7, 2010

Kvindekamp og Zonta

Filed under: Politik, kvindekamp, Zonta, Clara Zetkin — hulegaard @ 11:08 pm

Kvindernes internationale kampdag så dagens lys på et møde i København i  1910 ved den 2.  internationale socialistiske kvindekonference i København. Konferencen fandt sted i dagene 26 - 27 august, og var indkaldt af den tyske socialistiske politiker Clara Zetkin.

Det var imidlertid de danske socialdemokratiske kvinder, fx Henriette Crone og Nina Bang, der havde organiseret arrangementet, som fandt sted i Arbeidernes Forsamlingsbygning, som den gang havde adressen Jagtvej 69 på Nørrebro.  Læsere, der følger med i Hovedstadens aktiviteter og udvikling (og det er jo stortset alle :-) ), vil erindre denne “højeksplosive” matrikel (Ungdomshuset osv….).

Selve dagen - 8.marts 2010 - markeres, højtideligholdes, fejres (vælg selv) over det meste af landet. Et eksempel på en markering er Zonta:

Zonta

Skulle der være nogle læsere, der ikke er bekendt med suboverskriftens betydning, lad os straks forklare. Zonta er et verdensomspændende netværk for erhvervskvinder og selvstændige, der har 90 års fødselsdag i år. Foreningen er upolitisk og hjælper bl.a. kvinder med at forbedre deres status i samfundet. I Danmark findes 21 medlems-klubber. Man(d) kan aldrig vide, måske er der en Zonta-læser blandt de øjne, der ser dette blogindlæg(?)

I weekenden afholdtes på Zontas initiativ en større kunstudstilling i Spinderihallerne (Vejle), hvor kunstnere udstillede  malerier, smykker, keramik og tekstiler. I samme anledning var der indsamling til støtte for initiativet “Safe And Alive”. Det er en velgørende fond, der finansierer og understøtter arbejdet med at beskytte ofre for menneskehandel.

Refleksion

Vogt jer på denne særlige kampdag, såvel tynde, tykke, almindelige og samspilsramte knudemænd samt mørkemænd og muskelsvulmende mænd og - ikke at forglemme - nullermænd….. :-) .

Woman..womaaaan…..womaaaaaaaaaaaan!

Kilder: Zonta.dk samt AOS.dk

Next Page »

Powered by WordPress