hulegaard.eu

March 3, 2009

Hanne Boel på svensk

Filed under: Musik, Hanne Boel, Soul — hulegaard @ 4:52 pm

Scenen er Malmö koncerthus en råkold svensk februar-aften i 2009. Den store koncertsal er næsten fyldt med tilskuere af begge køn i forskellige aldre og påklædning, bl.a. med blogejeren på 1.række.  Hanne Boel har et stort publikum i såvel Sverige som Norge - måske tilmed større end i Danmark. Hendes koncerttur i Skandinavien er nu i skrivende stund afsluttet i Norge og Sverige og Hanne Boel vender tilbage til sit fædrende land Danmark i den kommende tid med diverse koncerter heri marts 2009. 

Hanne Boel

Hun kommer fra Bagsværd, en forstadsområde i det nordvestlige Storkøbenhavn. Hanne Boel blev uddannet som musikpædagog ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og hun var i 1980 den eneste i Danmark med en videregående uddannelse i rytmisk sang. Hun studerede et år ved Berklee School of Music i Boston, og efter sin tilbagevenden til Danmark i 1981 blev Hanne Boel ganske synlig på musikscenen, ikke mindst som den ene af de tre talentfulde sangerinder i det populære funk big band, Blast.  Siden har karrieren været dynamisk derudaf.  I de seneste år bør fremhæves….

Private Eye

Private Eye fra 2007 må betegnes som hendes mest personlige cd til dato. Flere af titlerne kredser om det at blive ældre og have mere fokus på børn og familie end verdenssituationen.

A New Kinda Soul 

D. 27. oktober 2008 udkom Hanne Boel med albummet A New Kinda Soul – et album hun selv beskriver som en hyldest til soulmusikken, og som i den grad bobler af overskud, varme og spilleglæde. Albummet består af fire helt nye numre, fire fine genindspilninger af de største hits plus fire covers. I alt 12 numre, hvor Hanne Boel cementerer sin status som Danmarks soul-mama number one…for sure!  

Refleksion

Malmö havde i weekenden en musikfestival som “konkurrence” til soul-mammaen.  Hendes nye 8-mands band gjorde deres til at overdøve alt andet musik, herunder nogle gange hendes sang.  Koncerten rummede ca. 1,5 times uafbrudt vekslen af gamle og nye numre i en god og afvekslende komposition.

Der er stadig drive og nerve i den 51 årige musikpædogog (som koncertbilledet fra aften i Malmö viser). Forlydender om at sabbatåret - der blev til to - i Napoli har tæret kraftigt på bankbogen er mulige, men med hendes musikalske talent og karisma er pengekassen snart fyldt op igen.

Hun har noget af det, som Danmark altid bør være stolt over at præstere - “k-l-a-s-s-e” !

Next Page »

Powered by WordPress