hulegaard.eu

August 11, 2007

Karneval

Filed under: Mavedans, Assens, Karneval, Sultanens sylfider, Bellydancer — hulegaard @ 6:26 pm

Ordet “Karneval” kommer af det latinske carne vale, som betyder farvel til kødet. Når man(d) betragter vore dages udstyrsstykker med letpåklædte og fjerbelagte damer m.m., forekommer der meget kød, fest og farver. Det oprindelige religiøse “link” er noget udvisket. I Danmark er karneval kendt i København (det største), Assens (det næststørste) og Aalborg

Karnevallet på Vestfyn

For 17ende gang afholdtes august-karneval i Assens. Et imponerende skue af farver, musik, originaliteter, mennesker i (stortset) alle størrelser og farver (nogle importerede udenbys fra Sydamerika m.m.). Traditionelt sker dansen ned gennem hovedgaden af cirka 600 deltagere i 1 km. lang slange af fest og farver. Der afsluttes ved festivalpladsen tæt ved centrum, hvorfra der samme eftermiddag+aften afholdes den årlige sommerrock-festival med kendte og ukendte danske entertainere.  Dette årlige vestfyenske arrangement er imponerende, både i størrelse og indhold i forhold til områdets størrelse og indbyggerantal. Mange hundrede frivillige deltager på forskellig vis; et fortrinligt eksempel på, hvad den danske ildsjæl og festglæde kan præstere.

Samba-rytmerne har været danset de seneste år i en hed august-varme, dog var dette års regnfulde sommer også kulisse for såvel det store udstyrsstykke som de smækre samba-rytmer. Deltagerne og tilskuerne kan måske igen se frem til nye varme øjeblikke efter 2010, ihvertfald med seneste klimaforskeres prognoser :-) !

Samba

Denne dans er en videreudvikling af Mambo og kom til Europa i 1957.  En glad dans, der inviterer til variationer og flirt i frække variationer. 4/4-dels takt - 32 takter i minuttet, ihvertfald for de par, der mestrer disse latinske sensuelle rytmer.

Sultanens sylfider

Overskriften dækker (næsten) over cirka en halv snes modne (lokale) mavedanserinder, der danner et særligt element i samba-optoget.  Disse herlige feminaer giver dog også appetizere på deres talenter ved andre “højtider” på Vestfyn.  Billedet viser, hvilken ypperlig disciplin mavedans - eller som englænderne si´r “Belly-dancer” - i virkeligheden er.

Jeg har oplevet den på andre breddegrader, hvor varmen og duftene og påklædningen og ikke mindst kvindernes naturlige hud- og hårfarver var anderledes :-) .  Det er (næsten) ligesom med bearnaise sauce, enten elsker man(d) det eller også hader man(d) det. I sandhedens validerende interesse og af hensyn til historieskrivningen :-) skal jeg ydmygt tilføje, at jeg hader bearnaise sauce og elsker mavedans.

Mavedansen er et fantastisk “redskab” for kvinder til at finde glæden ved at være “bundet” i den krop, de nu engang har fået og (for nogles vedkommende) arbejdet videre med. Interessant er det også - som sidegevinst - at betragte det yderst varierede publikum i ind- og udland af begge køn, forskellige størrelser og aldre. 

Nogle associerer måske med en bestemt begivenhed resten af livet, andre med eventyret “Tusind og een nat” og for de udvalgte bliver det måske til tusind og een nat….og flere nætter!

Powered by WordPress