hulegaard.eu

February 23, 2009

Castro og Obama og Oscar til karneval

Filed under: Oscar, Karneval, Castro, Obama — hulegaard @ 10:13 am

Det har været en travl weekend mange steder på Globen (ikke den i Stockholm )  Den danske fastelavn med tønder, katte og kattekonger (og dem, der ikke blev det :-( ). Blogejeren erindrer endnu den eneste gang i hans liv, hvor han var konge…kattekonge (1956). - Vinterferien er overstået/afsluttet for mange familier.

På den lidt større “scene” udspillede sig en noget større fastelavns og/eller karnevalsfest ved den årlige Oscar-uddelingsfest !   Og endelig - som eksempel - har der været stort karneval i Mainz (Tyskland) samt et noget større og mere berømt i Brasilien; vel det største og mest spektakulære af dem alle.

Castro til karneval

Samba-dronningen, den 26 årige brasilianske skønhed,  Viviane Castro  (illustr.) tiltrak opmærksomhed under sidste års karneval i Sao Paulo, da hendes kostume kun bestod af et lille stykke tape placeret hen over kønsdelene. Selv en eunuk ville nyde synet ;-) .  Dette år var det i form af et kostume, som alene består af et kropsmalet portræt af USA’s præsident Barack Obama.

- Jeg vil igen vise mig i en minimal kostume, men som denne gang hylder den store politiske personlighed Barack Obama, sagde Castro til hjemmesiden G1. (sympatisk ;-) )

Viviane Castro blev set af mange (desværre ikke denne blogejer og måske læseren) optræde i det afslørende kostume sammen med sambagruppen X-9 Paulistana i Sao Paulo.

Karneval?

Karneval er en form for folkelig festival, som især var udbredt i det førindustrielle Europa. Ordet karneval sættes normalt i forbindelse med det latinske carne-vale, «farvel kød», i henvisning til den kristne fasteperiodes forbud mod bl.a. kødspisning og kønsliv. En henvisning til det samme er «fastelavn» - aftenen før faste. (citat fra leksikon.org.).

Oscar-karneval

Det årlige glamourshow i L.A., USA er forbi. Trods den globale krise har plastikkirurger sikkert arbejdet på overtid. Bogholderne hos smykkeforretningerne, kosmetikbutikkerne og kluddebranchen har arbejdet i døgndrift med at placere de mange dollars i det rigtige kolonner :-) .  Stylisternes blodtryk og kunstneriske skaberevner har presset deres fysik op i den røde zone. Hertil kommer et anseelig antal recepter på lykkepiller, antidepressiva og potensmedikamenter m.m.  

Det var så det årlige verdensmesterskab i filmkunst for 81.gang. Det var som altid showbusiness i hvert dna-molekyle af ordet.  Det var den årlige Oscar-uddeling alias Academy Awards, der uddeles på matriklen Kodak Theatre, 6801 Hollywood Blvd, Los Angeles, CA 90028, USA.

Refleksion

Sjælden har så mange jublet, klappet og smilet i så lang tid til så mange af så lidt i Kodak Teatre :-) !

I den omvendte verden betragtes sambadronningen fra Sao Paolo (illustr.). Fantasi og livsglæde.  Castro er (efter-)navnet; mon ikke Fidel ville sige “okay” , mest til den figurskønne Vivianne….og måske også til Barack Obama.

Nye tider er på vej….ganske som de var nytårsdag 1959 i Havanna, da den dengang kun 6 år ældre (end Viviane) men mere kendte Castro, startede nye tider….  

Next Page »

Powered by WordPress