hulegaard.eu

July 13, 2007

Sommerkoncerter

Filed under: Moonjam, Danser med Drenge, Fredericia — hulegaard @ 9:08 pm

Den berømteste af den alle - Roskilde-festivalen - sluttede i et sand musikalsk mudderbad. Andre koncerter og festivaler i forskellige danske byer er på vej, ligesom nogle allerede er afviklet her den midterste del af sommeren. Een af de “historiske” oplevede jeg i Fredericia en smuk juniaften, hvor Lillebælt efter nogle opklarende tordenbyger havde besluttet sig for at vise den allerfineste baggrund i landskabeligt samarbejde med den gamle færgeby Strib (nord for Middelfart) for en fremragende aften.

Koncerten på Kastellet

Fredericia er ikke blot een af Danmarks største havnebyer og dynamisk medspiller i det berømte trekantsområde, det tredie mest erhvervs-potente i Danmark. Fredericia er også en gammel garnisonsby. Det ses tydeligt, hvis man begiver sig ind i centrum. Går man derefter nordøst og følger duften af Lillebælt, dukker det gamle kastelområde op.

To af mine yndlingsbands dannede denne efterhånden smukke aften en sjælden musisk kulisse, der fik de flere tusinde tilskuere til at bølge i takt med tonerne. Lad det være nævnt med det samme: Danser med Drenge og Moonjam var aftenens centrum.

Moonjam -  dette re-united band med brødrene Morten, Mads og Rasmus Kjærså samt sidst, men så sandelig ikke mindst Benjamin Koppel (bill). Sidstnævnte i mine øjne og ører noget af det ultimativt bedste saxofon-musik, som kan opdrives i Danmark.  Moonjam blev dannet i firserne, mod slutningen af den kolde krig. Medlemmerne var stærkt engageret i fredsbevægelsen Next Stop.  Bandet har spillet i udlandet og er nu vendt stærkt tilbage med en koncertturné i Danmark i 2007.

Et band af de sjældne med en saxofon i international klasse.

Danser med Drenge er noget helt særligt dansk. Bandet er de seneste år blevet kaldt “Danmarks bedste live-band”.  Det består af de gamle Tøsedrenge Klaus Kjellerup og Henrik Stanley Møller på henholdsvis Bas og Keyboard. Endvidere Steffen Qwist på singleguitar. Morten Bolvig på keyboard og Kasper Langkjær på trommer. Sidst men allermest har bandet een af Danmark bedste sangerinder Rie Rasmussen.  Hun blev den naturlig afløser for den unge Phillipa Bulgin, der døde af kræft som ganske ung (22.marts 1994).  Dette dødsfald ramte naturligt bandet hårdt og dette urimelige forsvinden af en ung sangerinde forekom uerstatteligt. Rie Rasmussen er ikke blot en fortræffelig efterfølger, men har gennem sin personlige stil og sjældne naturlig søde charisma været en kraftig medvirken til, at Danser med Drenge er blandt landets mest populære.

Er der nogen i Himlen?

Et fast musisk indslag er en hyldest-sang (Er der nogen i Himlen?) til den afdøde unge sangerinde. Himlen var mørkeblå, tusmørket sænkede sig over Fredericia og de veloplagte tilskuere swingede med bannere og lys, da denne sang kom. Stemningen denne juni-aften på Kastellet i Fredericia løftede sig i en musikalsk gondol, der truede med at svinge sig helt op til Phillipa Bulgin i himlen. Det var stærkt og der blev som altid sunket nogle klumper i de halse, der ellers kun mærkede festivalernes øller og pølser m.m.

Den gamle hæderkronede sportsklub Fredericia KFUM var arrangør. Ganske mange vil erindre, at netop denne klub i 70erne var Danmarks suverænt bedste håndboldhold, med slutdeltagelse og finaleplads i Europacuppen. Havde de trænet bare lidt mere, var de blevet verdensmestre. Mogens “Mugge” Jeppesen, Anders Dahl Nielsen, Jørgen Heidemann og Flemming Hansen osv….

 

Powered by WordPress