hulegaard.eu

August 10, 2007

Dit navn er din skæbne

Filed under: Navneskift, Janne Helle, Per Jan — hulegaard @ 11:04 am

Overskriften ramte mig med behersket kraft. Det skyldes, at jeg har læst om det gentagne gange. Ligeledes har jeg kendt (og kender) personer, der har skiftet dele af eller hele navnet ud….og fået det bedre!

Mine overvejelser

Lad det være sagt med samme. Jeg har ingen planer om at skifte mit navn ud med f.eks. Tarzan Knudsen, Jesus Christ(ensen) eller Macho Mannerheim. Jeg har altid haft det godt med mit navn, både for og efter…navn. Måske går jeg glip af nogle bevidstheds-udvidelser eller tilsvarende, men så findes der vel andre råd for dette :-) .

Den aktuelle refleksion dannedes ved at læse et af de talrige (relativt nye…hvordan kan de dog løbe rundt..?) magasiner, hvor quinder fortalte om navneskift og deres følelsesliv (=konsekvenser). Der er sågar en special dating-side ( www.harmonidates.dk ).  Det hele har vist noget at gøre med navnets “talsymbolik” i forbindelse med fødselstallet.  Artiklen beroliger dog med, at et (eventuelt) nyt navn ikke vil ændre os eller gøre os til en anden person, fordi grundtrækkene fastholdes. Såfremt der er “harmoni” mellem fødselstal og navnetal, kan den “energi” bruges positivt til et forbedret liv. Måske, måske ikke.  -  Umiddelbart ville mit rationelle maskuline bund-linie-focuserede GEN sige:”Sludder og humbug!”, men jeg….

Et andet eksempel

Blandt artiklens eksempler var den tidligere kraftigt eksponerede læge og samlivsterapeut Janne Helle. Hun har ændret sit navn 2 gange og hedder nu (indtil videre ?) Channie Sylvie Helle.  Og så kommer det altid mega uberegnelige subjektive element ind på tanke-arenaen. Jeg har med interesse læst nogle af hendes bøger, set hende talrige gange i TV og været sammen med hende i professionel anledning (møde m.m.).  Grundlæggende kan jeg rigtig godt lide hende og hendes synspunkter.  Det gælder også en anden - nogenlunde - alderssvarende quinde. Og endelig sætter jeg stor pris på min mangeårige astrolog og numerolog Per Jan ( www.perjan.dk ).

Når man(d) umiddelbart tager afstand for noget udfra den rationelle logik og tankegang, er det en mega interessant udfordring at blive draget ind i og mod et “område” og (u)bevidst fokusere positivt, når man(d) har (stor) sympati for person-kredsen.  Hvor går grænsen for det objektive - versus - det subjektive.

Læseren kan selv vælge et individuelt emne og tænke sine egne tanker….:-)

 

Powered by WordPress