hulegaard.eu

September 12, 2007

Kære Irma - jeg savner dig

Filed under: Irma, Alfred Josefsen, Børge Olsen, Carl Schepler — hulegaard @ 6:59 pm

Arkitekten Sofus Griffenberg siger ikke mange så meget i dag. Han var udøvende arkitekt i 1907 og er kendt for en arkitekttegning, nemlig den lille blå-hvide pige med blå sløjfe i håret og en lille gul indkøbskurv over armen. 21 år før denne tegning blev en forretning etableret i Ravnsborggade i den centrale del af København som så mange andre forretninger begyndte at se dagens lys i den periode.

Det er bl.a. kendetegnet for forretningsverden, at der sker forandringer som led i den dynamik, der hedder indtjening/profit. Det gjorde der også for Carl Schepler, der havde sin forretning (i starten som ismejeri) fra 1886 til verdenskrigsåret 1942. Samme år blev en købmand så udnævnt til underdirektør i denne forretning. Børge Olsen beholdt lederjobbet til sin pensionering i 1979. Han blev landskendt som “Irma-Olsen”.

Det senere Irma

Den efterfølgende historik frem til begyndelsen af 1990erne er en (kedelig) historie om FDBs overtagelse, der næsten medførte, at forretnings-konceptet Irma blev kvalt. I 2002 blev Irma udnævnt (fortjent) til årets dagligvarekæde. Det forekommer relativt lyst for forretningens fremtid, hvor bl.a. økologiske produkter og begrebet “kvalitet” er back-bones i den nuværende butiks-kædes succes. Gudskelov for Irma-elskere nåede Mr. Irma - købmand Børge Olsen - at se “sin” forretning komme flot igen, da han stille sov ind den første dag i marts 2002 knap 92 år gammel.

Ny Mr. Irma

Den nuværende leder hedder Alfred Josefsen. Han har sammen med mange dygtige Irma-medarbejdere skabt nutidens og forhåbentlig fremtidens fortsatte Irma-succes. Blandt hans meritter er en god lille bog Kære Irma, der reelt er en praktisk ledelseshistorie om commitment ( ISBN 87-990332-0-8).

Refleksion

Jeg har handlet temmelig meget gennem mange år i Irma med fornøjelse, da jeg boede i København på forskellige matrikler.

Kære Irma: Du må gerne snart komme over det Store og det Lille bælt, tage sunde kvalitets-varer ud af din lille gule taske og placere dem på hylderne i nye Irma butikker såvel på Fyn som i Jylland. Irma City måtte således gerne snart blive en “bydel” i resten af Danmark.

Kære Irma - jeg savner dig!

 

Next Page »

Powered by WordPress