hulegaard.eu

March 2, 2006

Edderkoppens renæssance

Filed under: Kommunikation, Netværk, Spin — hulegaard @ 1:03 pm

Dette indlæg er ikke specielt for zoologi-interesserede/-kyndige. Derimod en reflektion over, at et dyrs evner og produkter kan have en så verdensomspændende betydning, som edderkoppens spinnen med net eller web må siges at have. Der findes talrige eksempler på menneskets anvendelse af dyreprodukter, men ingen med den signifikante overførte betydning som edderkoppens evner.

Enhver betydningsfuld politiker eller erhvervsleder anvender en spindoktor. Oftest en kommunikationsuddannet person, der menes i stand til at rådgive den betydningsfulde person i offentlig færden og tale på den mest profitable måde.

En landskendt TV-kanal underholder med et særligt spinprogram. Her sidder en erfaren og prisbelønnet journalist og i manisk tempo drøfter ugens offentlige spin med 2 journalister.  Begge med det p.t. rigtige performance, nemlig en veluddannet, good-looking akademikerkvinde i 30erne og den kronragede og rationelt analyserende mand primo 40erne. -  Ugens begivenheder bliver centrifugeret og perspektiveret, så enhver edderkop med normal hastighed ville blive spundet ind i sit eget spin af bare forvirring.

Der er (naturligvis) mindst en hjemmeside (spinnesiden.dk), hvor alt og alle i debat- og spiniver vikler sig ind i diverse netværk af spin.

Netværk - igen edderkoppen - har betydning for dem, der vil noget og frem i denne verden. Hvis man ikke kender en, der kender en anden, som selv mener at have en vis tyngde (=betydning) i samfundets lotteri, vurderes man som (lettere) fortabt i konkurrencen om givtige job, aktieoptioner, erfaringsudvekslinger, eksotiske (tjeneste-)rejser, gavekort til skønhedskirurgi, låneomlægninger, partnerskaber (herunder dating…).

Og så (måske) tilbage til zoologien. Edderkoppen er i princippet et giftfarligt rovdyr. Der findes harmløse spin og farlige spin.  Der findes harmløse edderkopper og dødensfarlige.  Bliver man bidt af sidstnævnte, anbefales antiserum mod edderkoppegiften.  Denne behandling skal naturligvis foretages af en (spin-)doktor.

 

Powered by WordPress