hulegaard.eu

May 30, 2007

I Ching og Ny Alliance

Filed under: Alternativt, PerJan Neergaard — hulegaard @ 9:50 am

Vi kender det (næsten) allesammen. Vores mailbox fyldes dagen lang af forskellige typer af mails. Der er de velkomne mails fra de nære og kære, der er de pligtbetonede og ofte actions-berettigede mails fra samarbejdspartnere og institutioner m.m. Så er der de mange inderligt ligegyldige og spam-orienterede og endelig dukker der nogle gange en mail frem fra en person, som man af forskellige grunde ikke har været i kontakt med ganske længe. -  En sådan mail fik jeg forleden.

I Ching

De fleste vil nok - når de ser afsnittets overskrift -  forgæves prøve at genkalde navnet i forbindelse med deres seneste besøg i Fjernøsten eller fra spisekortet på en asiatisk restaurant. Andre vil tænke, at her er et våbenløst forsvarsystem eller en meditationsform, der snart vil lanceres i aftenskolernes nye sæsonprogram 2007/2008, eller på seriøse selvforsvarskoler med sved-lugtende madrasser i migræne-uvenlige oplyste træningslokaler i første baggård på adresser i de københavnske bro-kvarterer, måske med en enkelt filial på en renoverings-venlig adresse i en større provinsby.

Vi er langt fra disse antagelser!

Hvad er I Ching?

Livet - enhver menneskelig eller samfundsmæssig situation - er i en konstant bevægelse gennem faser og udviklingsstadier. I Ching kan i sit symbolsprog beskrive og vise denne bevægelse.

I Ching anlægger et klart realistisk syn på verden. Den forleder os ikke til at tro, at det onde - i os selv, i andre, i verden generelt kan udryddes én gang for alle. Den vedkender sig, at vi alle i vores karakter har både positive og negative elementer, og den lærer os at lade os lede af vore højerestående kvaliteter, så vore tanker og handlinger er unddraget mindreværdige påvirkninger. Den lærer os også, hvordan vi skal reagere på negative indflydelser udefra og undgå at lide skade og opretholde vores trivsel.

Forannævnte 2 afklarende afsnit er citater fra Per Jan og Streamz.dk som vinkler på emnet.

I Ching og Ny Alliance

Linket http://yijing.dk  beskriver ikke blot baggrunden for I Ching.  Der er også praktik. Det efterhånden temmeligt kendte nye parti Ny Alliance bliver screenet og vurderet fra denne alternative asiatisk orienterede vinkling.

Alternativ humbug?

Jeg betragtes normalt som et overordentlig (nogle ville skynde sig at sige for meget) rationelt og kontant menneske i de fleste af livets sammenhænge. Ethvert nogenlunde reflekterende menneske er naturligt ambivalent. Dele af min ambivalens består i, at jeg er åben for nye strømninger og værdier; ikke at jeg altid fatter dybden og perspektiverne, ihvertfald initialt, men jeg forsøger sgu! ;-)

Afsenderen

Nu er det faktisk sådan, at jeg har kendt afsenderen af mailen i snart 18 år. Vi har haft regelmæssige kontakter i gode, interessante og ofte dybe dialoger. Han er ikke alene et velbegavet menneske, men han er også en særdeles troværdig samtalepartner og rådgiver i de områder, hvori han har erhvervet sig en betydelig viden og erfaring.  Hans kompetancer er astrologi, kirologi, numerologi og nu I Ching. 

Ny Alliance i nye vinkler ? 

Per Jan Neergaard og I Ching er et besøg værd på http://yijing.dk 

Powered by WordPress