hulegaard.eu

July 27, 2007

Nikolaj i mange byer

Filed under: kunst, foto, kunsthal Nikolaj — hulegaard @ 6:35 pm

Temaet med de mange halvtomme kirker har fået københavns biskop til at overveje lukning af nogle og sammensmeltning af sogne. Et sted, der forlængst er lukket, er Skt. Nicolaj kirke i centrum af Hovedstaden. Her veksler det med kunstudstillinger af forskellig kaliber og interesse. Mit seneste besøg forleden var afgjort i den positive ende af skalaen.

Mange byer

New York, Hamborg, Barcelona, Warszawa, Manchester, Tallinn, Istanbul og Lyon er alle byer, jeg har boet i, dog undtaget Lyon og NY. Sidstnævnte er et spørgsmål om tid, Lyon forventer jeg ikke at besøge. Det er meget forskelligartede byer i størrelse og kultur-mix.  En af de få fællesnævnere er, at alle byerne har en middelklasse af mennesker, der bor i “almindelige” lejligheder.

The Room Project

Disse middelklasse-lejl. beskrives i et fotoprojekt - The Room Project - udstillet i (den tidligere kirke) Skt.Nikolaj.  Den danske fotograf Annette Merrilds fotoprojekt er en fortrinlig visuel indføring i dagligdagen i de udvalgte byer. Værelsernes nærmest ensformighed i samklang med valget af ens beboer-profiler skaber en glimrende sammenlignelighed.

GRID (gitter) - indretningssystemet har opstillet udstillingen i samarbejde med Peter J. Lassen. Man bevæger sig omkring som i en bymæssig bebyggelse med gader og pladser, hvorved GRID giver associationer til de boligkomplekser, der er udstillingens platform.

Fakta

Udstillingen i Kunsthallen Nikolaj varer til 19.aug. 2007 -  senere visning i Århus Kunstbygning 24.nov. 2007 - 13.januar 2008.

Hjemmesiden (klik her) giver et fortrinligt indtryk af udstillingen!
 

Powered by WordPress