hulegaard.eu

May 4, 2011

Let´s Get Ready To Rumble

Filed under: Boksning — hulegaard @ 10:11 pm

Boksescenen er helt speciel, mere præcist Koncertsalen, DR-byen i københavnerbydelen Ørestaden. En helt anden kulisse end de sædvanlige boksearenaer, hvor især New York-arenaen Madison Square Garden alias ”The Garden” samt udvalgte hoteller på the Strip i US-staten Nevadas verdensberømte by Las Vegas samt Atlanterhavs-spillebyen Atlantic City i US-staten New Jersey topper.

De to hovedaktører er kendte af næsten enhver iagttager af professionel boksning, for slet ikke at glemme de hundredetusindvis af mere eller mindre ignorante medborgere i såvel DK som USA, der ved at flashe medierne de seneste par måneder er blevet opdateret med to senior-sværvægternes liv, formkurver og ikke mindst aktuelle muligheder for at genvinde noget af fordums glans og indtjening.

Slaget mellem disse to overmodne sværvægtere, US-Evander Holyfield og DK-Brian Nielsen skal slås lørdag d. 7. maj 2011.

Michael Buffer
Der bliver sandelig ikke sparet på noget. Det er verdens absolut mest berømte ring-announcer, 68-årige Michael Buffer, der er fløjet ind fra USA to Copenhagen. Hans sædvanlige slutreplik inden kampstart modsvarer nøjagtigt overskriften for dette blogindlæg.

Samme Buffer har annonceret flere end 500 titelkampe i mere end 30 lande. Han overlevede en strubecancer for nogle år siden og efter de aktuelle billeder at dømme forekommer denne personlighed wellfit og klar til at skabe den fornødne ”Buffer-zone” i morgen.

Han er allerede i skrivende stund installeret i Wonderful Copenhagen med sin hustru på et luksushotel. Har talt meget venligt om Copenhagen, sikkert olieret af et betragteligt honorar.

That´s the true core of the show!

Evander Holyfield

Holyfield (f. 1962) har gennem sin professionelle karriere bokset 53 kampe, hvoraf han har vundet 42 (27 k.o.). to gange måtte han forlade ringen som taber, mens 2 kampe blev dømt uafgjort. Inden sin professionelle karriere nåede den tidligere verdensmester i sværvægt som amatør at repræsentere USA ved OL 1984 (Los Angeles), hvor det blev til en bronzemedalje. Han har været professionel verdensmester såvel i cruiservægt som sværvægt.

Den særlige mundfuld

Hans mest berømte og yderst kontroversielle kamp var mod sværvægtsfænomenet Mike Tyson (juni 1997) i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Det var en revanchematch fra året tidligere. Igen vandt Holyfield og Mike Tyson blev så frustreret over sine egne manglende muligheder, at han to gange i infight bed et stykke af Holyfields øre (først højre,så venstre), inden kampen blev standset af den erfarne, men lettere hysteriske lille kampleder Mills Lane. Tyson blev diskvalificeret og hans licens senere indefrossen; i hvert fald for en tid.

  

Brian Nielsen
Korsør-bamsen alias Super-Brian alias Brian Nielsen. Han begyndte at bokse i Korsør Amatørbokseklub i en alder af 20 år. Vandt efterfølgende 104 kampe som amatør og sluttede med en overraskende bronzemedalje ved OL i Barcelona (1992). Mange erindrer stadig hans charmerende hoftevrid, da han mødte den senere OL-vinder og suveræne cubaner Theo Stevenson. 

Herefter startede den professionelle sværvægtskarriere i danske Stald Palle. Verdensmester (IBO og IBC) og i 1999 tangerede han flot verdensrekorden som flest vundne kampe i træk. Én af blogejerens meget få, men reelle venner sad tæt ved ringside, da Mike Tyson besejrede Super-Brian på TKO i Parken (2001). Med alvorlig mine og over en velsmagende cognac på en selektiv københavnsk restaurations-matrikel nogle dage senere betroede han mig med en punch-agtig patos, at ”Brian måtte have luft, derfor gik han ned”. En yderst venlig fortolkning…yderst venlig i betragtning af, at Brian Nielsen reelt var overmatchet, da én af de helt tunge US-drenge kom over dammen!

For næsten 10 år siden mødte jeg Super-Brian i en tjenstlig sammenhæng. Indtrykket var en både ukrukket og forholdsvis enkel, sympatisk personlighed. Eneste problem i kommunikationen var, at jeg måtte gætte mig til cirka hvert tredje ord. Boksesporten har sine omkostninger.

Apropos sidstnævnte fik Brian Nielsen i 2010 et nyt (titanium-)knæ. Det kostede sved at blive genoptrænet og i perioder måtte han undvære sin store passion for golf. Brian Nielsen Golf hedder for resten hans firma i det smukt beliggende Calahonda. Blogejeren har kørt rundt i det nydelige let bakkede terræn nær ved den spanske solkyst mellem Fuengirola og Marbella, hvor Super-Brian bor fast sammen med sin anden hustru og parrets knap 2-årige tvillinger.

For nylig udtalte han i et af sine utallige interviews, at hans yndlingsværktøj er en hammer.  Sikkert er det, at Super-Brian aldrig har haft ”hammer-stødet”; det særegne knockout-slag, som nogle boksere besidder, uanset vægtklasse. The Punch, der styrker rekordlisten og måske vigtigere knockout-bokserens ”skattepligtige” indkomst og i bedste fald sender modstanderen i drømmeland for kortere eller længere varighed, nogle få gange i døden.

The Show
Forinden de to hårdtslående og erfarne sværvægterne går i ringen, er fem andre kampe afviklet efter planen. De sidste to – før hovedkampen - er mest interessante i denne forbindelse. Den nydelige norske jente og verdensmester Cecilie Brækhus møder den afro-amerikanske bokser fra Florida, Chevelle Hallback (weltervægt – 10 omgange) efterfulgt af noget ret specielt i form af en ”velgørenhedsmatch” mellem popartisten m.m. René Dif og den tidligere professionelle fodboldspiller Stig Tøfting med kælenavnet ”plæneklipperen” (ukendt vægtklasse – 4 omgange).

Medens vi er ved arrangementet, bør det absolut også med, at det europæiske kontinents p.t. mest magtfulde boksepromotor, den tyske boksestald Sauerland, nu ledet af junior ”Kalle”, er en vigtig tovholder i dette magnifikante og temmelig specielle arrangement.

                   
Refleksion
Billetpriserne er efter dansk niveau ”internationale” og lidt til.  Fra 1.500 til 10.000 kr. i DRs koncertsal. Priserne inkluderer 3-retters menu for de dyreste pladser, hvorvidt tarteletter med bankekød indgår, vides ikke i skrivende stund.

 Dette udgiftsniveau matcher mest såvel hardcore boksefans, casinovindere eller arvinger til en netto-millionarv efter moster Mulle eller onkel Luffe, samt personer, der har en klemme på deres bankrådgiver, netop fået et gyldent håndtryk som afgående bank- eller DSB direktør og endelig IT-milliardærer, luksus-callgirls og andet godtfolk, der kæmper en fortvivlet daglig kamp for at decimere bredden af deres budget-excelregneark.

Og så er der nok nogle fribilletter til diverse kendisser alias linselus af begge køn, hvis talenttyngde med mikroskopiske undtagelser er ekstremt antiproportionalt med de to sværvægteres kampvægt.

Det vil være årtiets (foreløbige) absolutte underdrivelse at påstå, at der ikke er blevet skrevet om denne boksebegivenhed i meget lang tid.  Især Brian Nielsens suk og støn og tab af (overflødige) kilo i forbindelse med at komme i kamptræning er blevet formidlet via medierne med sjælden vedholden akkuratesse, der har bibragt den enkelte læser en følelse af forvirring, hvorvidt han/hun skulle le, smile, sukke eller græde.


Blogejeren har overværet nogle professionelle boksestævner, herunder titelkampe, på dansk jord siden mellemvægteren Tom Bogs´ tid. - Om ikke mættet, så ville samme signatur føle sig rent til grin ved at skulle semi-voldtage sin børneopsparing for at betale en ”let forhøjet” billetpris i den hensigt at betragte en senior-boksekamp mellem to herrer, der for længst er ”over the hill” og hvis respektive pensionsopsparinger skriger efter optankning!

Havde det så været den ene ukrainske Klitschko-bror (Wladimir) versus den storskrydende britiske sværvægter David Haye den 2. juli 2011 i en VM-kamp i den interessante tyske by Hamborg, kunne lommeregneren godt være kommet i funktion. Blogejeren holder meget af Hamborg, men har for længst posteret anderledes punchagtige kalenderkrydser i den weekend og føler sig i øvrigt sikker på, at denne sværvægtskamp i den stemningsfyldte og moderne Imtech Arena (tidl. AOL Arena) i Stellingen-forstaden hurtigt vil fylde de 57.000 sæder op helt uden blogejerens hjælp.

Vinder Evander Holyfield lørdag d. 7. maj 2011 på point eller TKO eller KO over Brian Nielsen eller skulle det mærkelige ske, at kampen ender uafgjort eller endnu mærkeligere, at Super-Brian vinder?

Lydforholdene i Koncerthuset, der sædvanligvis servicerer Beethoven, Mozart, Dvorak og andre noget mindre hårdtslående profiler, er takket været millioninvesteringer i top til at gengive suk og klask med boksehandskerne samt braget af en gulvtur, hvis én af de tunge drenge ramler ind i et ”forkert stød”.


Der er inderligt langt fra Holyfields hjemby Atmore i den p.t. meteorologisk hårdt-ramte US-stat Alabama til Nielsens sjællandske engang hæderkronede færgeby og nu flådehavn Korsør. Måske næsten lige så langt som den sportslige berettigelse af denne sværvægtskamp, but….

” Let´s Get Ready To Rumble!”


Interiørt foto af Koncertsalen: Erik Hulegaard
  

 

Next Page »

Powered by WordPress