hulegaard.eu

June 18, 2007

Snailmail til Albrecht

Filed under: Aldi, e-mail — hulegaard @ 8:59 am

Når jeg tænker på snailmail, tænker jeg på den (afdøde) danske skuespiller Henry Nielsen, der for flere lysår siden ALTID spillede postbud i danske film. De af os, der er voksne nok til at lyne vores egne kjoler eller bukser, husker begreberne “brev” og “konvulut”.  En sjælden gang kommer der stadig et sådant ned i postkassen eller brevsprækken i lejligheden eller huset.

E-mailing

Dagligt kommer der x antal mail i ens elektronisk mail-box. Det er lige så normalt som at børste tænder og tænde for TV. For at være nogenlunde sikker på indholdet, har mange valgt en “konvulut”  -  en slags sikkerhed og/eller spamfilter.  Den største ulempe ved dette kommunikationssystem er, at vi (for?) ofte er “på”.  Det er fortrinligt, men tidsrøvende.

Albrecht Discount

Vi kender bedre overskriften som ALDI. Det er i dag en af verdens allerstørste detailhandelskæder, grundlagt af to brødre i Tyskland - Karl (f. 1920) og Theo Albrecht (f. 1922).  Da brødrene ikke kunne blive enige om forhandling af tobak, blev Aldi opsplittet i Aldi Nord (+ tobak)og Aldi Syd (- tobak - dog opstartet 2003) i 1960. 

Der er noget helt unikt med Aldi, bortset fra varesortiment og priser.  Det unikke er heller ikke en nylig måling, der sendte Aldi i bund hvad angår forretningsservice blandt forbrugere.  Det unikke er….

Minus e-mailing

Aldi er sandsynligvis den eneste virksomhed i Danmark, der bevidst har fravalgt e-mailing. Firmaet opgiver “datasikkerhed” som årsag. I den forbindelse er det interessant, at Forsvarets Efterretningstjeneste anvender e-mail både i sin interne og eksterne kommunikation.

Alle henvendelser fra leverandører, kunder og andre interessenter sker således pr.tlf., fax, snailmail eller personlig henvendelse.

Refleksion

Jeg er selv Aldi-kunde grundet vare-sortiment og pris. Når vi tænker på det “sparede” tidsforbrug ved ikke at være “på”, må Aldi´s triste service-statistik på et tidspunkt blive forøget drastisk…..

Powered by WordPress