hulegaard.eu

October 23, 2008

Brunch - velbekomme

Filed under: Politik, Service, Brunch, Wienerstol — hulegaard @ 7:29 pm

Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere forhold. Den væsentlige er, at jeg simpelthen godt kan lide sortimentet – for det meste! Omgivelserne har unægtelig været varieret. Fællesnævnerne har (næsten) altid været dårlige stole, ligegyldig yngre servering og mega varieret morgenmad+frokost til stigende priser.

Vi tager det sidste først. Man har den fornemmelse, at her bliver der prisreguleret både i engros- og detailleddet med særdeles regelmæssige mellemrum. Min sammenligning mellem København og Provinsen fortæller mig, at det er cirka 15-20 procent dyrere i Hovedstaden, men bestemt ikke 15-20 pct. bedre.

Serveringen – jeg kan sagtens forstå, at den unge dame eller herre der nærmest knalder tallerken ned i cafébordet, ikke har tid og lyst til at høre om mit blodtryk (normalt, medmindre det udfordres), min friværdi, mine ønsker og længsler osv. , måske blot en anelse høflighed. – Det fører mig til begrebet ”drikkepenge”. Normalt vurderes jeg (af andre og mig selv inkl.) til ikke at være smålig. Men drikkepenge giver jeg af princip kun i helt ekstraordinære tilfælde og dem er der sørgeligt få af, men de findes gudskelov, reelt især i udlandet.

Og så mit hadeobjekt: Stolene. Hvorfor skal der altid vælges umagelige og stive pindestole? Selv IKEA kan præstere billige og magelige spisestole. Den mest forhadte er ”Wienerstolen”. Jeg forestiller mig, at designeren lå i skilsmisseforhandlinger med sin snarlige ex, der var fysioterapeut.

Hvorfor bliver jeg ved at finde mig i det?
Fordi sortimentet er en herlig blanding af noget sundt (forskellig frugt, yoghurt, m.m.) og noget endnu mere herligt usundt (æg, bacon, pølser og små nuttede pandekager osv.). Det giver en sjælden balance mellem kolesteroltal og kostrelateret god samvittighed. Måske er mine smagsløg programmeret til optimal smagsnydelse om formiddagen, måske ! Hertil kommer oftest forskellige af dagens aviser, der kan skimmes igennem, medens brunchen bearbejdes i min digestive system. Nogle gange adderes denne fordøjelsesproces med inden- og udenlandske magasiner, hvor man kan være ganske heldig med informationsfangsten.

Refleksion
Da jeg ofte (selvvalgt) spiser alene, er der tid og mulighed for at betragte mine brunch-kolleger (eller hvad det nu hedder). Tro mig, der er typer!!!! – Hvilken rigdom af især yngre med forskellig påklædning og attituder. Par af samme køn og par af forskelligt køn, måske som et kulinarisk punktum på en aften og (udmattende?) nat forinden på en nyopdaget matrikel.

Kvinder i alle (stortset) aldre, der hvisker betroelser til hinanden og pludselig med uregelmæssige mellemrum fniser staccatoagtigt, medens mobilos snurrer og danser tango på cafébordet. Og påklædningen, den..det ta´r vi en dag..ik´!
Vurderende blikke, alt imedens de nuttede (og uforskammede usunde)  pandekager visiteres af smagsløgene og efterfølgende i bearbejdet version glider ud på den anderledes rejse i fordøjelsessystemet organiske og elastiske kroge.

Breakfast and lunch = Brunch – en herlig opfindelse!  Måske også denne weekend - god fornøjelse!
 

Powered by WordPress