hulegaard.eu

April 3, 2008

Flirt med manden?

Filed under: Sex, Mand & Kvinde, Erotik, Kvinder, Flirt — hulegaard @ 9:27 pm

Mænd fatter ikke, når kvinder flirter med dem, viser ny forskning. Mænd kan ofte ikke kende forskel på seksuelle tilnærmelser og kvindelig venlighed.  - Nogle kvinder smiler, kigger ham i øjnene og blafrer lidt med øjenvipperne. Andre sætter sig tæt ind til ham og kaster sig ud i en omgang pedalflirt, mens de mere pågående typer måske lægger hånden på hans lår.

Men uanset hvilken flirteteknik, kvinder vælger, virker det ikke hos hovedparten af mændene, fastslår amerikanske forskere i et nyt forskningsprojekt. Hva´  skulle man(d) dog gøre, hvis forskningen ikke eksisterede :-) ?

 

 

Hvorfor ikke? 

Mandehjernen er nemlig fuldkommen håbløs til at opfange den slags signaler fra kvinder, viser en rapport fra forskere på Indiana University. Rapporten offentliggøres i tidsskriftet Psychological Science og slår fast, at mænd er så godt som uimodtagelige overfor forførelsesteknikker fra det modsatte køn.

De foruroligende resultater er forskerne kommet frem til ved at teste 280 studerende af begge køn (ikke noget stort antal, men….) og undersøge deres evne til at spotte forskellige sociale signaler, skriver Mail on Sunday.

De studerende fik forevist forskellige fotografier af kvinder og blev bedt om at kategorisere dem som enten venlige, seksuelt interesseret eller afvisende.

Det viste sig, at de mandlige studerende var langt dårligere end de kvindelige studerende til at aflæse kropssprog, og de var særligt forvirrede, når det kom til at kende forskel på kvinders flirt og venlige gestus.

Når mændene fik forevist fotos af kvinder, som er i færd med at lægge an på en mand, havde de en klar tendens til at mistolke hendes seksuelle signaler som værende udtryk for vanlig kvindelig venlighed. Omvendt misforstod mændene ofte også en kvindes venlighed og troede, at den var udtryk for seksuel interesse.

Forskerne fandt ligeledes frem til, at kvinder har en tendens til at overvurdere mænds evne til at opfange og fatte seksuelle signaler.

Kvindernes fejlagtige argument lyder, at manden ganske udemærket er klar over, at kvinden er i færd med at lægge an på ham, men han er nok bare ikke interessseret og reagerer derfor ikke på hendes tilnærmelser.

Er det håbløst?

Hvis flirten eller jagten ikke giver resultatet, kan det være et tegn på misforståelser, men det bliver ofte forklaret som manglende interesse” skriver forskerne i rapporten.

I kontrast hertil får mændene ofte en kold skulder, hvis de mistolker kvindernes venlighed som tilnærmelser.

Ifølge forskerne er mænd, som misforstår en venlig kvindelig gestus, mere tilbøjelig til at opføre sig upassende, og det får kvinderne til at reagere negativt.

Lederen af forskningsprojektet Dr. Coreen Farris forsikrer dog kvinderne om, at de ikke bør opgive flirteriet.

Resultaterne er gennemsnitsresultater. Nogle mænd er meget dygtige til at opfange signalerne” siger hun.

Refleksion

Såmæn(d) :-) - man(d) reflekterer og genkender noget af substansen!

(Inspirationskilde: JP,01.04.08)

Next Page »

Powered by WordPress