hulegaard.eu

July 22, 2007

Aldersforskellen

Filed under: Biologi, Mand & Kvinde, Parforhold, Erotik — hulegaard @ 11:43 am

Danmarks Radio har hårde tider, men på positivlisten er så afgjort den fortrinlige DR2-kanal. Her vises meget godt og lidt skidt. De fleste - nogenlunde reflekterende mennesker (herunder din digitale fjerpen) - sætter kontekst mellem kulturelle oplevelser og eget liv. Helt naturligt. Senest i forbindelse med en udsendelse om aldersforskel mellem kønnene, vel og mærke med kvinden som den ældste.

2 Profiler

Grevinden af Frederiksborg og hr. Martin Jørgensen kunne have deltaget, sikkert med meget klogt. Men der var andre velvillige og focus-parate par.

2 par blev centrifugeret på anstændig vis. I begge tilfælde med kvinden som cirka 10 år ældre end manden.  Den “modne” kvinde var (næsten) den totale personifikation af den moderne 40-årige +/-  Hellerup-frue, der kan ses på Ordrupvej eller Jægersborg alle eller Strandvejen (Nord for Tuborg..).  Det var den yngre, kønne, slanke, succesrige, smilende, lysblonde(rede) og (tilsyneladende) yderst velfungerende DK-2900-sild, der havde fundet en cirka 10 år yngre mandlig danser til udvalgt næste emne som ægtemand. Lykken strålede og det menneskelige overskud brændte igennem skærmen, så jeg et kort øjeblik overvejede, om jeg skulle hente eet par af mine halvdyre Ray-Ban solbriller :-) .

Det smukke fyenske renæssance-gods Holckenhavn ved Nyborg var rammen om brylluppet. Event-managers og PDAerne gjorde deres til, at intet blev mislykket, herunder f.eks. at kuvertbrødet ikke havde den rigtige temperatur osv.

Vi var med, da bruden prøvede sin bryllupskjole. “Er du happy?” spurgte den rare mandlige(?) stylist den smilende overskuds-quinde, der netop havde udtaget lidt “brystfyld” fra et yderst strategisk og interessant sted. De arbejder alle hårdt på at være “happy-happy around the clock”.  Man kan så håbe, at fremtiden for den kønne og feminine Hellerup-manager og den 10 år yngre fyenske hiphopper vil lykkes i rigtig lang tid, ihvertfald vil hun sikkert gentage mange gange:”ikke den ørenring, den skal ud(skiftes)”,når han står foran spejlet fremover. En fordel for hende er måske, at hun “ikke må vaske hans tøj”; det vil han selv klare! Jeg tror, vi stopper her….

 Vibeke Hardcore - undskyld Hartkorn, den tidligere DR-journalist  - nu med selvstændig kommunikationsfirma som (stortset) alle de andre DR-journalister - fortalte med sædvanlig glimt i øjet om fordelene ved at have en yngre mand. Det foregik - meget sympatisk - på en sejlbåd i havnen, der samtidig blev rengjort og lakeret. Det var maritim multitasking med denne, let moderlige, 40 plus/minus quinde i hovedrollen. Af indslaget forlød, at han havde tabt hende på gulvet i en dans. Det havde startet den hormonale lavine. Der er jo unægtelig mange varianter udi danserverdenen.

Vibeke Hartkorn fortalte bl.a., at hun nu kunne fuldt ud koncentrere sig om at tilfredsstille hans behov, fremfor som cirka 30-årig kun sine egne.

Hvorfor denne “omvendte tiltrækning”

Der var mange sætninger med “bevidst omkring”, “mor-rollen”, “aldersbetinget sex-lyst” osv.osv.  Nogle gange lykkedes det, andre gange er det blot en parentes i ens liv.  Jeg har selv prøvet det flere gange i ægteskaber og parforhold. Det kommer meget an på, hvor i livet man(d) er, herunder de individuelle forventninger og behov.

Jeg kender forhold, hvor det varer livet ud;men de er sjældne.  Det er vigtigt, at man(d) begge får noget ud af sit liv. Succes-kriteriet behøver ikke være livslangt parforhold, derimod kan et parforhold i det “rigtige antal år” befrugte ens livssituation; erkendt børn er en joker også her. Stemplet med eet af mine yndlingsudtryk:”Bedst muligt, længst muligt!”

Afslutningsvis bør adderes, at vores velfærd har skabt et bedre (overskuds-)liv for de fleste. En quinde på 50+ ligner ikke længere en bedstemoder i gråsorte gevandter, tykke arme og ben, grå tykvævede sokker, kæmpe hængende barm, grå stram knude nakken som i de gamle familiealbums. Omvendt har en del 50+ mænd svært ved at holde sig lige godt, som de holder deres bil! Det er ikke nok at løbe 5 km to gange om ugen og sjaske noget (toldfrit) barbervand i underansigtet.  Den maskuline energi skal fastholdes, ellers retter deres jævnaldrende kvinder blikket mod de yngre årgange……vi behøver ikke være som Asger Aa(ben)mund alle sammen, mindre kan (måske?) gøre det :-)

Next Page »

Powered by WordPress