hulegaard.eu

November 9, 2008

Måske den forkerte straf

Filed under: Politik, Kurt Thorsen, fængsel, Straf, Klaus Riskær Pedersen, Peter Brixtofte — hulegaard @ 2:11 am

Den lille danske stamme af ca. 5,5 mio. indbyggere i det lille hyggelige Danmark kender alle navnene “Peter Brixtofte”, “Klaus Riskær Pedersen” og “Kurt Thorsen”.  Pressen gør ihvertfald en rosværdig (?) indsats for at holde vores informationsniveau i vater, hvad angår disse tre herrer og tilsvarende personligheder. Eksempelvis går een af de seneste opdateringer på, at Klaus Riskær P. i sin celle (afd. D, Sdr. Omme) har fået etableret to PH-lamper på et areal af ca. 8 m2.

Min favorit

Erkendt: Kurt Thorsen er min favorit.  Modsat de to andre herrer, braser Thorsens fysik, verbale øvelser og mimik hver gang ind i mit humoristiske (ret store) rum.  Det kuglerunde ansigt påsat små rosinøjne og velbyggede smilehuller skaber en aura af dansk hygge. Nogle gange synger han foran kamera, andre gange vælter der i en manisk strøm en masse “strukturerede ligegyldigheder” ud af hans mund, altid tilsat en nærmest uskyldigt og vennesælt bredt barnesmil, der kan få enhver mor til smelte på et nanosekund.  Hvis man…jeg si´r udtrykkelig “Hvis”….er lidt erfaren og har et medfødt “visiterende sindelag” (som denne blogejer ;-) )….fornemmes en fed signalering af begrebet “charmerende svindel på millionstørrelsen”.

Aktuelt sidder to af dem (Brixtofte og Riskær P.) “inde”, som vi si´r på dansk. Den tredie - Kurt Thorsen - synes nu igen at være i clinch med de offentlige myndigheder omkring “nogle misforståelser”.  Aktuelt er han i-k-k-e anklaget og efterfølgende straffet (endnu?).

Samme Thorsen var efter sidste straf i samfundstjeneste på Københavns rådhus.Egentlig meget forståeligt, eftersom Københavns overborgmester og “storentreprenør” ( dengang med titel af konsulent)  Thorsen begge har det til fælles, at de interesserer sig for penge og udbytte i en grad, der sætter begrebet “sværvægt” i de rette proportioner. 

OPP (=Offentligt Privat Partnerskab) er et koncept, som mange fusionskommuner focuserer på, ikke mindst Københavns kommune. Stadens overborgmester (hende med de dyre konferencemøbler, mange måtter påtrykt “velkommen” samt kommunens webadresse på de stride svinehår til et anseeligt beløb, foruden andre udgiftsposter gennem årene (vi erindrer dem alle)), kunne måske med fordel bruge Thorsen igen til at “realisere sit valgløfte om 5.000 boliger til 5.000 kr” sådan på falderebet inden næste års kommunalvalg i nov. 2009.

Den forkerte straf

Alle de tre herrer har det tilfælles, at de ikke går i små sko.  Det må man(d) lade dem! Ros hvor man kan, ik´sandt! ;-) -  Samtidig danner de et fællesskab af “forfulgt uskyldighed”.  Samfundet forstår dem ikke og det er altid nødvendig at anke en given dom til højeste mulige myndighed i Danmark eller udland (eks. Menneskerettighedsdomstolen i Strassbourg)!

Refleksion

Er disse fængselsstraffe det rigtige til (den i egne øjne uskyldsrene) eks-borgmester Brixtofte med rødvins-looket, entreprenøren og den selvglade selviscenesætter Klaus Riskær Pedersen samt den jovialt-signalerende og fysisk runde Thorsen.  Sidstnævnte fik ovenikøbet ved seneste straf en alvorlig “intern afstraffelse” i fængselssystemet, hvor der gælder andre regler i et anderledes hieraki end de luftige maghogni-beklædte og designer-lysskabte kontorer på udvalgte matrikler i de rigtige postnumre.

Den værste straf ville faktisk - tror denne blogejer - for alle tre personligheder være, at samtlige medier totalt ignorerede dem i ganske, ganske lang tid. Ingen TV-spots, ingen Tit og Lyt- research fra cellerne i Sdr. Omme o. lign. -  ingen e-mails og blogbesvarelser fra d´herrer. -   Det nemmeste ville selvfølgelig være at anvende een af de øde øer i Danmark med fuld proviant, inkluderet 1 tons hold-kæft bolsjer.

Denne blogejer skulle gerne - helt vederlagsfrit - komme forbi og pakke nogle kufferter……næstekærlig humanisme? Nej - brutal realisme :-) !

Foto: TVnyt.com

 

 

Next Page »

Powered by WordPress