hulegaard.eu

September 27, 2008

Under sandet

Filed under: Charlotte Rampling, Film, Francois Ozon — hulegaard @ 7:42 pm

Medens efteråret langsomt - med kalenderens hjælp - sniger sig ind over os, associerer “sand” til strand, sol og varme.  Lad os forfølge denne tankebane et øjeblik ;-) .  Vi rejser til Frankrig, ganske som millioner andre gør hvert år. Vanvittig smukke områder i alle dele af EUs største og Europas næststørste land, vanvittigt smukt sprog, herlig mad og drikke osv. Altsammen kan nydes on location, eller blot i et snit på en film ved navn

Under sandet (Sous le sable)

Handlingen kort: Marie spilles af Charlotte Rampling , der er en attraktiv og stærk kvinde, som forsøger at få sit liv til at fungere, efter at hendes mand, Jean (Bruno Cremer), forsvandt under en ferie, da de var sammen ved stranden.  Parret har været gift i 25 år, og for at kunne leve med savnet, skaber hun en fantasiverden, hvor hun kan være sammen med (afdøde) Jean. Det er fortættet og relativ stille film. Hendes sorg illustreres forskelligt, men så møder hun Vincent……

Filmen er fra 2000.  Den er instrueret af en af Frankrigs wunderboys i filmverdenen Francois Ozon.  Kritikken var blandet, men det behøver ikke at afholde almindelige mennesker med sund fornuft og individuel dømmekraft fra at tænde for TVet!

Refleksion

Er man(d) til Charlotte Rampling eller generelt til fransk filmkunst, er filmen programsat som filmperle på DR 2 mandag d. 29.sept. 2008, kl. 20.30-22.05; må siges at være et kvalificeret tidsforbrug ;-) .

Denne blogejer mødte hovedpersonen i København til en semi-lukket forestilling i DFI (24/06/06), da hun sidst var i Wonderful Copenhagen på promotion-tour.  Ikke dårligt….slet ikke dårligt :-) !

Til inspiration…kig med, eller programmér videoen ;-) !

Next Page »

Powered by WordPress