hulegaard.eu

May 7, 2007

Skatteøen

Filed under: lotto-gevinst — hulegaard @ 8:56 am

Samsø hører til een af Danmarks smukkeste øer. Det siges, at naturen indeholder noget af hele Danmark.  Indeholder samsingerne også naturen af den danske person?

Lottoseddel

En skraldemand fandt for nyligt et etui med 3 lottosedler på Mårup Havn (nordøstkysten af Samsø). Han tænkte, at det måtte være en bestemt person, hvorfor han lagde etuiet på denne mands hustrappe.

Pressemødet

Nogle dage senere viste aviserne et billede fra et pressemøde i Danske Spil. Der var tekst og billede og navn på en 68-årig een-øjet rejefisker, der stolt viser en kæmpecheck på det vundne beløb - 11.927.886 kr.

Det viser sig, at rejefiskeren havde tabt etuiet ud af sin blå “reje-fisker-uniform” ved en vens hus. “Jeg ser kun med det ene øje” og havde derfor ikke opdaget “tabet”.  Senere samme dag opdager han de manglende kuponer i lommen og returnerer til vennens hus. Her finder han etuiet med lottokuponerne på trappen.

Side-gevinst

Et par dage senere møder den heldige vinder den ærlige finder af kuponerne. De udveksler kommentarer omkring det skete.

Den 12 mio. rigere reje-fisker giver som tak finderen: 4 flasker vin, en æske chokolade og 1.000 Dkr.!

Morale

En nærmest maskingevær-agtig salve af spørgsmål kan stilles såsom: Skulle finderen have taget kuponerne med sig og ikke afleveret dem? Var findelønnen rimelig (finderen erklærede sig skuffet overfor pressen), hvordan var det gået f.eks. på Nørrebrogade i København?…….og sidst, men ikke mindst….hvad ville DU have gjort? (Du behøver ikke fortælle det til verden, men blot konkludere i dit eget univers ;-) )

Denne refleksion indeholder et emne, der umiddelbart synes nemt, men alligevel er svært - hvis man(d) skal være helt ærlig ind i sin fler-farvede sjæl ;-) !

Powered by WordPress