hulegaard.eu

April 28, 2007

1 hundekiks pr. indbyg.

Filed under: hunde, hundebid — hulegaard @ 10:33 am

I en af de utallige statistikker, som dette land begaver sig selv og sine cpr-numre med, fremgår regelmæssigt opgørelser over antallet af postbude, der bliver bidt af en hund. Der er tale om ganske mange - iflg. Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.  322 blev bidt i 2006, heraf bliver mellem 30-45 postbude sygemeldt. -  Man kunne tilføje, at ikke bare postbude, men også skraldemænd og avisbude bliver bidt. Psykologisk forklares det ved, at “indtrængen på territoriet” får hunden til at vise tænder. Indenfor de seneste 5-8 år har også motionsløbere - såvel i naturen som på gader -  blevet nappet og forfulgt af disse 4-benede.

Hvorfor bider hunden?

Når undtages sygdom (så kan mennesker også bide ;-) ) er de mest almindelige årsager til bidske hunde en manglende optræning/opdragelse i hverdagen. Hunde skal have forudsigelighed og konsekvens. De er flokdyr og det er naturligt for hunde at forsøge at blive førere. Hvis det lykkes for hunde at bestemme, vil de ikke gøre, som ejerne siger. Derfor bør hunde lære, at ejeren er føreren. For hunde er der kun en fører.

Nogle elementære råd kan også anvendes af “besøgeren”:

Se ikke hunden i øjnene kig i stedet for lidt til siden = ellers kan hunden tro, at du udfordrer den.

Smil ikke = hunden kan tro, at du viser tænder. 

Bøj dig ikke over den for at klappe den. Hunden kan tro, at du vil virke overlegen.

Prøv ikke at løbe væk = hunden kan altid fange dig.

Ovennævnte er bestemt ikke udtømmende, men kun almene supplerende refleksioner omkring dette emne.

Forsvar mod hunde

Udover ovennævnte adfærd anbefales hundekiks af mange. Postdanmark indkøber store mængder af denne helt særlige spise. Det citeres fra statistiske opgørelser, at der i 2006 blev anvendt cirka 5,3 mio. hundekiks. Antallet svarer næsten nøjagtigt til Danmarks indbyggerantal eller omskrevet 1 hundekiks pr. indbygger.

Normalt er hunden et dejligt dyr, men opdragelse og hensyn skal være helt elementære begreber!

PS. Husk venligst, at hundekiksen skal serveres på flad hånd til “menneskets bedste ven!”

 

Powered by WordPress