hulegaard.eu

April 23, 2007

Bolig i udlandet

Filed under: Bolig, udland — hulegaard @ 9:08 pm

Sjældent har et hav været så blåt, papir så blankt, solen så skinnende stærk og det vidunderligste hus, lejlighed, hytte nærmest perfekt -  vælg selv. De efterhånden regelmæssige boligmesser i Hovedstaden og udvalgte (købedygtige) områder i provinsen besøges med tiltagende grad af danskere med (formodet) potent friværdi, udbetalt arv eller gevinst eller regelmæssig (”fornuftig” ) indtjening eller en skøn cocktail af alle variationerne.

Destinationer

I gamle dage  - dvs. cirka i forrige århundrede/-tusinde - var Spanien og Frankrig de helt åbenbare hit for blege, velbjergede og kuldskære danskere.  Sydkysterne af disse to latinske og katolske lande med en rig historie, et sædvanligvis varmere klima, anderledes (lidt sundere) kost er blevet befolket af nordboere de seneste decennier.

De mest velbjærgede tog bopæl - og her menes total fraflytning fra DK - på eller ved den franske riviera.  De knap så rige, men dog alligevel med halv-tykke tegnebøger - flyttede til Spaniens sydkyst i det skønne Andalusien. 

Nutidens boligprogrammer fortæller nogle gange - med solbeskinnede azurblå Middelhavsbølger som baggrund - om et lækkert lille sted med den helt rigtige beliggenhed til et beløb, der svarer nogenlunde til bruttonationalproduktet i den afrikanske stat Niger.

Priserne - og de er efterhånden vanvittige - på disse to forannævnte destinationer er gjort, at de efterfølgende (relativ) købedygtige og sol-hungrende danskere nu retter fokus mod andre destinationer. Solen er (stortset) lige så intensiv, men priserne er (endnu) i et helt andet gear. 

De seneste messer har været bemandet af stande fra Bulgarien, Tyrkiet, Grækenland, Cypern  samt  Thailand og Brasilien; mindsanten om ikke også (u-landet) Nicaraguay i Mellemamerika er kommet med.  Det næste bliver vel, at de afrikanske lande ved det Indiske ocean og måske Atlanterhavet også melder sig med hytter i en rimelig prisklasse ;-)

Parametrene

Den reelle betydning og kontekst af overskriften er naturligvis individuel. Beliggenhed, kvalitet, klima, kvadratmeterpris (trodsalt), tilgængelighed, forbindelse til supermarked (og lufthavn…) - ja til golfbanen osv. -  Det skal her bemærkes, at aspekterne skatteflugt og pengevask er slettet af censuren.

Købsrådgiverne maler nogle smukke - og indimellem - sandfærdige holistiske billeder af hele konceptet. Superlativerne står i en la-a-a-ng kø. Hertil kommer besigtigelsesrejser. Isoleret set en god idé, men ofte er der kun en mark at kigge på.  Et (relativt) nærliggende resort kan beses, herunder farven på vægge og gardiner osv.osv.  Og som de alle sammen siger med fast alvor i stemmen: ” Det er faktisk snart for sent - de sidste er allerede ved at blive solgt. Det har været en kæmpesucces!”  -  I sådanne øjeblikke anbefaler jeg i al digital stilfærdighed, at man lader sin netbankkode og/eller digitale signatur-kode forblive ubrugt.

Hvorfor denne refleksion?

Dit digitale penneskaft har overvejelser omkring en mulig udflagning (flytning) på et udvalgt tidspunkt i dette årti. Derfor besøges (stortset) hver gang disse messer for at foretage en grundig - og her menes virkelig grundig - validerende research af mulighederne og perspektiverne, når og hvis …..

Måske gør Du det samme?

Lad Dine drømme blive til virkelighed  er en gennemgående salgs-relateret sætning i det glittede papirmateriale ( og diverse websites).  Jeg vælger selv følgende omskrivning:

Det er virkelig ikke en drøm, men en grundig, holistisk,  pragmatisk, egoistisk, mental kuffertpakning, hvis…….og iøvrigt kender jeg ikke den lokale latinske glose for olde-kolle….endnu!

So long - around dead-line time tomorrow…:-)

 

Powered by WordPress