hulegaard.eu

April 20, 2007

Kroppen som en chip

Filed under: Mystik, Selvrealisering — hulegaard @ 5:05 pm

Mange mennesker er utilfredse med deres liv. De kører nærmest på automatpilot. De tager på arbejde, kommer hjem, energien i deres parforhold siver langsomt og fantasien glider samme vej. Begejstring og kreativitet og energi og humør bliver begreber mere end synonymer på et livsindhold.

Der er håb!

En tilfældighed fik mig til at nærlæse en artikel i blad, der beskrev en amerikansk spirituel lærer og healer ved navn Chris Griscom. Hun er blandt mere spirituel leder for skuespillerinden Shirley MacLaine, om hvem livet siges at have budt på mange interessante oplevelser i forskellige bevidsthedsniveauer og tilsvarende fysiske (hvis man(d) skal tro medieverden).

Tilbage til Ms. Criscom

Hendes mission er iflg. artiklen at “lære andre, at bevidsthedsudvidende arbejde med energier i kroppen gør mennesker lykkeligere og mere afbalancerede og i stand til at hjælpe andre”.  Og hun fortsætter: “Mit håb for verden er, at vi kommer forbi klicheerne, om vi tilhører en bestemt religion, nationalitet og verdensdel og i stedet bliver en del af en fælles menneskehed, som vi ikke har kendt før på denne planet.” -  Her måtte jeg have lommetørklædet frem.

Chris Griscom er forfatter til 14 bøger om åndelig udvikling. I 1985 stiftede hun The Light Institute (New Mexico, USA), hvor hendes terapeuter (og formentlig også hun selv nu og da) giver “individuelle multi-inkarnations-sessioner” i bevidsthedsudvidelse og healing (kufferten skal pakkes til 4-6 dage, indeholdende ikke for stramtsiddende tøj).

Mærk din indre mand og kvinde

Ved et foredrag i Dansk Designcenter (DDC) i København (fortæller artiklen videre) gav hun en appetizer på, hvordan hun arbejder med bevidsthedsudvidelse som redskab til større livsglæde. En koncentreret øvelse (jf. overskriften) afsluttedes med, at tilhørerne (tilsyneladende?) alle sammen havde opnået balance mellem mandlige og kvindelige energier.

Jeg har tidligere på denne blog berørt mit forhold til det alternative, der bedst kan beskrives som

Filtreret sund skepsis med et kraftigt DNA-drys common sense fra peberkværnen

Nogle fakta er dog til stede. Chris Criscom er årgang 1942. Hun ser - trods en del rynker - fantastisk mega vital og feminin ud.  Jeg havde ikke noget imod en privat healing på udvalgt lokation, hvor såvel den indre mand som kvinde blev mærket.

Den langt overvejende del af mine læsere vurderes til at være klart mere seriøse, bestemt mindre ironiske, betydelig bedre begavede og formentlig mere søgende udi de åndelige (og værditunge?) universer end denne forfatters digitale fjerpen. Derfor til slut nogle link-godbidder:

Artiklen kan i sin helhed læses i Aller-magasinet Psykologi, 03/2007, pag.80-84

www.mulitiincarnation.com / www.lightinstitute.com  fortæller meget mere.

PS. Fremtidige refleksioner kan forventes hver aften kort før “dead-line” (kl. 22.30), første gang lørdag d. 21.04.07 med det italienske begreb “Pietà” .

Powered by WordPress