hulegaard.eu

April 23, 2008

Fortæl det ikke til nogen

Filed under: Film, Mystik, Nathalie Baye, Kristin Scott Thomas, U2 — hulegaard @ 11:26 am

På statsplan synes Frankrig med sin seneste præsident at have tilført den berømte fransk filmgenre nye dimensioner med massevis af afsnit og variationer. I den mere etablerede ende af fransk film fostres stadig seværdige film, der gennem mange år haft sit særlige frankofile publikum udenfor landets grænser.  For nogle er det næsten ligegyldigt, hvad filmens indhold består af, bare det er fransk. Selvom denne blogejer generelt er en stor ynder af fransk film, er der dog grænser for fascinationen af den franske glorie.

Disse grænser kan bevæges afhængig af tema og (erkendt !) subjektivt af udvalgte skuespillere. Frankrig har også på dette punkt - modsat f.eks. sin store nabo Tyskland - formået at kunne producere ret store skuespiller-profiler gennem de seneste 50+ år. 

Overskriften er titlen på den netop sete franske film, med bidrag af en relativ kendt besætning (alfabetisk nævnt): Nathalie Baye, François Berléand, André Dussollier, Jean Rochefort og Kristin Scott Thomas (engelskfødt, mangeårigt samliv med fransk obstriker (fødselslæge)).

Handlingen 

For otte år siden blev Margot Beck offer for en seriemorder, mens hendes mand Alexandre med nød og næppe reddede livet, da han bagbundet var tæt ved at drukne i en sø. Alexandre har forsøgt at komme videre med sit liv, men er fanget i det smertefulde minde og i sit job som lærer. Da politiet finder to kroppe i nærheden af det sted, Margot forsvandt, genoptages sagen og Alexandre er nu den hovedmistænkte for tre mord! Samtidig begynder han at modtage mystiske e-mails med henvisning til et overvågningskamera, der kan have optaget afslørende detaljer. Er Alexandre udsat for et djævelsk komplot eller er hans døde kone vendt tilbage fra graven?
(Kilde til handling:Miracle Film)

Fortæl det ikke til nogen er en filmatisering af den amerikanske forfatter Harlan Cobens bestseller, som i Danmark er solgt i tusindvis af eksemplarer under titlen Sig ikke noget.

Refleksion

Den franske thriller kan siges at have en overraskende slutning, som (naturligvis :-) ) ikke skal afsløres her.  Kærlighed, dobbeltbedrag, falske vidnesbyrd indpakket i thriller-papir. Plottet synes spundet af mindst 10 edderkopper, medens U2s musik periodevis høres i baggrunden.

Alt i alt er det dog en veldrejet film, der godt kan tåle en billetafrivning.

Next Page »

Powered by WordPress