hulegaard.eu

April 17, 2007

Digital rengøring

Filed under: rengøring, digital, nettet — hulegaard @ 7:15 pm

Nogle mennesker elsker at gøre rent. Andre hader det. Jeg befinder mig næsten i midten, lidt til højre ;-) . De senere år er det ikke blot mit lille hus, men i endnu større grad en mere krævende platform, der skal rengøres regelmæssigt.

Spam 

Overskriftens betydning er klar for enhver, der har gæstet cyberspace. Den er endnu mere forurenende klar for en daglig pc-bruger. Få dog et spamfilter! Ak ja, det lyder nemt, men er i praksis ikke totalt skærmende mod alverdens digitalt snavs.

Jeg bruger mere tid på at rengøre mine computere end på mit hus og have. Det positive er naturligvis, at mine elskede Miele-støvsugere kan hvile ud i længere tid. Det negative er så åbenbart, at der sammenlagt går mere tid med rengøring end hvad acceptabelt er.

Tømning af temp-filer-poser, opdateringer af diverse filtre og sikkerhedssystemer, diskfragmenteringer osv. -  det må da være et emne for en mastergrad?

Robotter

Der findes de sødeste små robot-støvsugere, der snurrer rundt om sig selv og eventuelle forhindringer på deres støvfanger-vej. Det kunne være skægt, hvis der fandtes et virkeligt effekt støvprogram. Med passende mellemrum skubbede man(d) CD-rommen ind i computerne og dette herlige program rensede - og her menes det bogstaveligt - computeren for støv - på i softwaren og hardwaren (smiler). Imellemtiden kunne man(d) så rense skærmene for støv, lidt fysisk arbejde er jo også sundt ;-) !

Fortiden

I stedet for at akkumulere antal rengøringstimer og få en digital depression, kunne man(d) for et nano-sekund philosphere over, hvad man(d) før i tiden brugte tiden på. Svarene er individuelle, afhængig af hvilken DNA-kode, der sniffer disse digitale refleksioner.

Men, menne, men - det siges jo, at tempoet var mere roligt i gamle dage.  Folket stod ved huset eller sad ved gadekæret og ventede på Peter Post i sin røde uniform. Hvis der var snavs på posten, skyldtes det vejr og vind, medmindre da Peter Post havde væltet på cyklen på grundet af vejret (og i sjældne tilfælde ekstrem tørst ;-) )

I dag vælter alskens mærkværdigheder af e-mails, reelt set > 50 pct. af en hustands post,  ind i den farveløse postbox. Det meste er “rengjort”, men takket være “opfindsomme” afsendere er der snavsede forsendelser, der er “tres fragile”.

Virkelig spindelvæv

En edderkop er igang med et lille spind på mit hjemmekontor. Den tror, at jeg er totalt optaget af “nettet” og ikke har set den. Den tager fejl! Nettet findes både digitalt og IRL….jeg er på vej…

Powered by WordPress