hulegaard.eu

April 16, 2007

Den anderledes måge

Filed under: g-streng, Måge — hulegaard @ 7:20 pm

Ornitologer og personer, der har ambitioner om at skrive en PHd i mågeklatter vil ikke få nogle faglige input i denne refleksion; men de er naturligvis - som alle andre - velkomne i de fortsatte sentenser.

Mågen

Denne fugl er ikke just elsket. Den skriger og klatter og blander sig i fuglefodring osv. Lad os forlade den.

Når varmen kommer til land og by, er det naturligt, at folk af begge køn klæder sig lettere og ofte mere afslørende. For nylig blev en skolebestyrer i Esbjerg-området så irriteret, at han forbød drengenes nedadhængende buksebage. - Nu nærmer vi os sagens kerne.

Den anderledes måge

I 30ernes USA skulle stripperne vise så meget som muligt og dog alligevel være tildækket på centrale steder. Derfor opfandtes “Government-streng”, som blev et lovkrav.

Tøjdesigneren Rudy Gernreich skulle i 1974 have “opfundet” G-strengen. Først blev de “draperet” på brasilianske dansere. - Sumobryderne i Japan havde brugt denne særprægede mode betydeligt længere, men lad os af “stimulerende” grunde parkere disse kamp-bamser på langtidsparkeringen i denne forbindelse ;-) .

G-strengen blev i 80erne importeret i den vestlige - feminine - kulturkreds.   Begrebet “Whaletale” blev opfundet i 90erne, når G-strengen kan ses over buksekanten i forbindelse med fysisk aktivitet. Og endelig den afledte betegnelse ”Mågen”, der måske endnu tydligere signalerer ligheden.

Trafiksikkerhed

Denne typer måger kan være til stor fare for trafikken.  Det gælder både, når man(d) sidder i en bil eller hvis man(d) cykler. Der er i sandhed grund til agtpågivenhed.

Anderledes måge

Den eneste gang, jeg er faldet i søvn til en biografforestilling var “Jonathan Havmåge”.  Det gjorde jeg til gengæld ikke, da jeg for nylig så Tjekhovs “Mågen”. Her vrimler det med forelskelse i forskellige indpakninger. Man(d) kan rolig sige, at scene-luften er tung af lidenskab og spænding.

Mågen kan hurtig flyve fra Tjekhovs scene til det almindelige danske forårs-/ sommer-gadebillede. Pas nu på, at du ikke rammes af en “måge”-klat!….

Powered by WordPress