hulegaard.eu

April 12, 2007

Faglig dating

Filed under: dating, kønnenes samvær — hulegaard @ 9:05 pm

Der er sandelig sket noget på dette felt…altså “dating”. For cirka 10 år siden opstartedes i Danmark 1-2 sites inspireret af “what happens over there”.

Dating varianter

Det nærmer sig stærkt noget LO-agtigt. Der er dating for postbude, håndværkere,jægere (og andre naturelskere) samt bønder (farmer). Der er kristne, muslimske, sindslidende, dyrevenner, smukke (beautiful) og ældre (senior).  Hertil skal lægges mere “tværgående” sites med kvalitet, personlighedsanalyser og “seriøsitet”.  Og endelig er der dinner dating, hvor 4-5 personer mødes over en tallerken (formentlig fyldt med godbidder).

Jeg har ikke glemt speed-dating, hvor du har ca. 5 minutter for i rosenrøde vendinger at verbalisere dit CV, medens du forsøger at performe dig selv og skjule dine mindre heldige og invaliderende sider (neglebidning, klumpfod osv.).

Hvorfor 

Egentlig burde en sociolog med en lastvogn-fyldt ph.d-grader erhvervet såvel i USA som på Europas fornemste læreanstalter evaluere og “forsøge” at besvare dette spørgsmål.

Er det tiden? Har samværsmønstrene ændret sig så meget? Forventer vi at kunne shoppe os til lykke? Har den “moderne” livsrytme lammet nogle basale instinkter hos os? Vil vi i virkeligheden helst have mange partnere i livet (som visse dyrearter)? Gør de mange muligheder os forvirrede og rodløse? Forventer vi (alt) for meget?

Ikke facitliste, men…?

I den vestlige kultur er der i takt med den øgede velstand for begge køn sammen og hver for sig sket nogle skred i værdierne. Vores tolerance- og afhængighedstærskler er sænket. Samtidig har den førnævnte velstand gjort, at vi har flere parametre at anvende. Grundliggende vil de fleste af begge køn (formentlig stadigvæk) det samme, men tilgangen og elementerne er langt mere variable (og dermed sværere) end vores forældres generation.

Er Dating et modefænomen? -  Jeg tror det ikke!

Hvad tror du? (du behøver ikke at svare mig, men giv dig selv nogle nano-sekunder til at reflektere over det…..;-);)

Powered by WordPress