hulegaard.eu

November 20, 2007

Livsfarlige bamser

Filed under: Trafikalt, Bamser, Trafiksikkerhed — hulegaard @ 10:50 am

Øldåser, indkøbsposer og tøjbamser kan blive livsfarlige dræbervåben i en bil, som bremser hårdt op. Løse genstande er livsfarlige på køreturen.

Hvordan farlige?

Løse genstande forårsager alvorlige skader, når uheldet er ude i trafikken. Det skriver den norske avis Aftenposten. Ifølge avisen ser både ambulancefolk og politibetjente en tendens til, at løse genstande forårsager alvorlige personskader og dødsfald.

- Folk tænker ikke over det. Men løse genstande i bilen bliver meget lumske ved en kollision. Det ser vi alt for ofte tragiske eksempler på, siger redningsmand Bjørn Carlsen.

Han mener, at bilernes øgede sikkerhedsudstyr og forbedrede konstruktion gør, at flere overlever selve ulykken for så i stedet at blive dræbt af flyvende genstande som mobiltelefoner, sodavandsflasker - ja selv tøjbamser.

En tom halvliters sodavandsflaske kommer flyvende med en vægt på ni kilo, når en bil bremser hårdt op med en fart på 50 kilometer i timen. Er farten 90 kilometer i timen, er vægten pludselig over 16 kilo.

Refleksion

Jeg er en svoren archtofil og har (naturligvis) bamser i flere størrelser (og aldre).  Denne blogejer kan også godt lide nordmænd, Norge, sikkerhed og ansvarlighed, men, menne, men der er …. grænser! 

Almindelig fysik-viden kan sagtens matche påstandene om vildfarne flasker og andre semi-tunge genstande, men….bamser, selv når hastighedsgrænserne måske tangeres. -  Den eneste traumatiske oplevelse i denne forbindelse kan være bamser, der lider af køresyge :-)

Kilde ritzau/JP

Next Page »

Powered by WordPress