hulegaard.eu

October 31, 2008

Den anderledes fotomodel

Filed under: Fotomodel, Lykke May Andersen, Musee Elysee Lausanne — hulegaard @ 1:01 am

Den 26-årige topmodel Lykke May (Andersen) har skrevet sine erindringer. Erkendt: Jeg var et øjeblik usikker på min reaktion ;-) .  Ja-men, skulle jeg le eller græde eller være ligeglad eller være observerende?

For folk med “historisk interesse” erindres den dansk-amerikanske topmodels kollision med sin SUV mod en skraldebil i New York (år 2000). Et bækken- og benbrud medførte efterfølgende et sagsanlæg mod byen New York, der efter sigende udbetalte en erstatning på ca. 15 mio. USD til modellen. Fratrukket (det sikkert anseelige) advokatsalær blev der sikkert lidt tilbage til hverdagens (trivielle) indkøb af toiletpapir og kosmetik m.m..  Sidste år røg hun i detentionen i NY efter et voldeligt overfald på en air-steward i luften, formentlig påvirket af “stimulanser”. -  Nu er det så blevet til en erindringsbog i en alder af 26 år, der bl.a. promoveres på diverse tv-kanaler.

Denne blogejer har været gift med en tidl. mannequin og kender varianter af personligheder i denne branche ;-) . Aktuelt trængte jeg til lidt balance og tænkte på en anden fotomodel, som jeg “skød” på et marked i et EU-land for nogle år siden.

Billedet af denne anderledes model er et af mine allermest vellykkede portrætbilleder nogensinde.  Det krævede noget overtalelse af ord og “kompenserende varekøb” :-) , men til sidst lykkedes det ;-).

Jeg holder faktisk ret meget af det billede. Så meget, at jeg i et øjebliks semi-manisk fascination ;-) sendte det til en net-fotokonkurrence i Lausanne,Schweiz (2007).  Efterfølgende glemte jeg tilmeldingen og blev forbavset, da der en dag kom en ganske uventet mail fra Musee Elysee om, at det var valgt ud blandt de bedste og blev udstillet nogle måneder på museet (= http://www.hulegaard.dk/elysee.htm ).

Refleksion

Den ældre torvekone er mildt sagt ;-)  en kontrast til den dansk-amerikanske model Lykke May. Der er dog det sammenfald, at det var min “lykke” i en “May”-day 2001 på en given destination i EU at tage dette (præmierede) billede af en quinde, der garanteret havde ganske meget mere menneskelig “substans” til at udgive sine erindringer ;-) .

Som Stevie Wonder synger: “Isn´t she lovely?”….

PS. En individuel tilfredsstillende weekend ønskes læseren ;-)

Powered by WordPress