hulegaard.eu

March 29, 2007

Vådeskudet

Filed under: Politik, jagt, militær — hulegaard @ 4:55 pm

Vi kender alle sammen vådeskudet - dvs. skudet, der ikke skulle være affyret eller ramte forkert. Noget tyder på, at landets feltmarskal oplevede dette i januar 2006.

Vildsvinejagt - 787 år efter

Det påstås, at Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland i 1219. En del år senere blev landets øverste fanebærer offer for et massivt angreb grundet akviteter i samme region.

 

Hvad var dog galt?

Det estiske Royal Hunting Society har været mellemmand for finansieringen af en jagt i januar 2006. Den egentlige donator var den svenske våbenindustri. Formelt set er det vel okay at tage på jagt.  Det har næppe (?) påvirket marskallens indstilling til dyre våbenkøb.

Er problemet snarere, at marskallen (=forsvarschefen) har taget på en 3-dages lysttur til Estland og skrevet på lablen “drøftelse med den estiske forsvarschef”.  Det har efterfølgende vist sig, at der hverken forelå mødeprogram eller egentlig dagsorden. Det ellers så pertentlige forsvar har i det hele taget svært ved at lokalisere de relevante bilag.

Marskallen udtalte bla. under den efterfølgende presse-krydsild: (…) vi var kun på jagt i 1 dag (…) og (…) vi skød ikke noget(….). Sidstnævnte har han måske fortrudt (smiler venligt).

Politisk vådeskud

Din digitale fjerpen kan ikke hidse sig op over en sådan “pamper-forretningstur”. Herregud, dem er der så mange af med forskelligt glitterstads som parade-dagsordener. Med (u)regelmæssige mellemrum graver det flittige pressekorps nye sager op om politikere og topembedsmænd, der har besøgt de mest solbeskinnede og eksotiske destinationer for at “studere” eller “erfaringsudveksle” et givent emne, pudsigt nok tit med ledsagere.  - Det virkelige problem er vel snarere, at landets forsvarschef ikke begriber det politiske spil.

Partiernes forsvarsordførere (og rigeligt med andre, der altid har en mening) skyder med skarp verbal ammunition mod forsvarschefen. Medens forsvarsministeriet fortsat leder (forgæves?) efter relevante bilag på patronhylstre til vildsvinejagt, meddeler den øverste marskal, at han ikke har planer om at gå på tidlig pension.

Måske han skulle rette sigtekornet efter et internationalt job ved næste jagt ;-) !

Powered by WordPress