hulegaard.eu

April 2, 2007

Forarget….ja!

Filed under: Politik, dyrevelfærd, grådighed, mishandling — hulegaard @ 11:10 am

Din digitale fjerpen er meget sjældent forarget. Herregud - livet er jo et patchwork af mestens forklarlige og nogle gange finurlige hændelser i forskellige variable og etager. Nogle forhold som f.eks. “smålighed” og “grådighed” kan få mig op i det gule felt. I det røde felt blinkes kun meget skarpt ved 2 ting, der forarger mig voldsomt - misrøgt af børn og dyr.

Rapport fra en dyrlæge

En rutineret dyrlæge på østfyn fik forleden en halvandet år gammel hund ind på klinikken. Synet gjorde, at han øjeblikkelig anmeldte hundens ejere til politiet.  Man kunne tælle ribbenene på hunden, der var så afkræftet, at den ikke kunne stå på benene.  Den vejede mindre end halvdelen af sin normalvægt. Blodmangel, begyndende dysfunktion af indre organer og liggesår var kliniske fakta.

Det var den lokale formand for Dyrenes Beskyttelse, der kørte hunden til dyrlægen. Hundeejerne er en familie til en kendt østlig forstad af Odense. Overfor politiet har de erkendt misrøgt af hunden. Pudsigt nok var et andet kæledyr (kanin) i husstanden i god form.

Straf

Normalt kan der blive tale om bøde. En sjælden mulighed er dog, at dyre-ejeren bliver frakendt retten til at holde dyr.

Det aktuelle eksempel kan få enhver dyreelsker til at komme op i det røde felt. Injurielovgivningen forbyder mig at sige min ærlige mening og min - indimellem praktiserende - kristne tro forbyder mig at formulere min aktuelle ønsker, men lad mig inderligt håbe, at …….

 

Powered by WordPress