hulegaard.eu

April 6, 2007

En trådløs burger

Filed under: Internet, IT, trådløs — hulegaard @ 10:50 pm

Du kender det sikkert godt. Du er en heavy user af trådløse netværk på din vej rundt omkring på dine midlertidige destinationer. Den bærbare bruges som operatør for dine data til og fra IP-adresser.

Lufthavne – muligheden for anvendelse af trådløst netværk er meget variabel. Service i diverse lufthavne er yderst forskellig, lounger er også forskellige. Senest havde jeg en god oplevelse i en lounge i Barajas (Madrid). Andre gange koster det urimeligt.

DSB – tænker stadig, om den danske rejsende skal have adgang til trådløs på Harrys klasse; foreløbig er et pilotprojekt på bedding. I skrivende stund ved de færreste, om det naturlige valg for trådløs togtur IC4 kommer til at køre…hvornår?

Hoteller – restauranter - caféer – nogle steder er muligheden der. Der er den nemme løsning, hvor man blot logger sig på. Der er den middel nemme løsning, hvor der blot skal et kodeord til. Så er der den betalbare løsning, hvor kreditkortet malkes for et uforholdsvis stort beløb. Den sidste variation er den sørgelige, hvor forbindelsen – trods ejerens forsikring – ikke virker.

Dit digitale penneskaft har prøvet dem alle. Senest skulle en time mellem 2 aktiviteter formøbles til noget produktivt. En café med et A-4 ark i døren forkyndte, at der var mulighed for trådløst internet. Kort tid senere sad jeg med min væske og forsøgte at få forbindelse. Jeg har en ret ny bærbar, så det skulle være muligt. Her sad to unge gutter med en bærbar og spiste brunch imellem indtastningerne. De sødeste små pandekager forsvandt ned i deres fordøjelsessystem, medens den ene tastede vildt på laptoppen og den anden talte i mobiltelefon.

Manglende forbindelse var imidlertid stadig gældende for mig. Jeg hidkaldte den ret unge servitrice, der forsikrede, at ”nogle i går ved et andet bord nær vinduet godt kunne komme på!” Det forgyldte kodeord til det digitale himmerige kendte hun ikke. Hårdt presset ringede hun til ejeren. Med mobilos tilklistret højre øre returnerede hun og hviskede ”Dagens burger”…..”endelig med lille” fnisede hun! Med noget besvær lykkedes det at få forbindelsen med det kulinariske kodeord. Jeg synes – man er vel human indimellem – at jeg ville dele det med de brunchspisende yndlinge ved sidebordet. Den unge gut slog en høj latter op med munden fuld af brunch-specialiteter Igennem hans sindrige tyggearbejde blev der plads til at fortælle mig, at hans bærbar var fra 1999 og derfor ikke havde trådløs adgang.

Endnu en trådløs burger..

Netop som jeg skulle sende disse top-geniale linier fra min weblog direkte på nettet, forsvandt forbindelsen og dermed indlægget. Derfor startede jeg lidt efter – da mit temperament var nogenlunde under kontrol – på en ny ”dagens-burger-indtastning-indlæg-på-webloggen”. Jeg har skyndt mig at sende den on-line, inden jeg på ny skal bede om ”Dagens burger”.

Powered by WordPress