hulegaard.eu

April 7, 2007

Påsketraditioner…

Filed under: roning, Oxford, Cambridge, påske, tradition — hulegaard @ 6:31 pm

Nogle drikker sig beruset i påskebryg, nogle masserer deres cholesteroltal med påskeæg, nogle åbner deres kolonihave eller sommerhus, nogle rejser (langt) væk, nogle ser familie og/eller (formodede) venner og andre igen har andre traditioner.

Roning - Cambridge-Oxford hører til blandt mine påsketraditioner. Roning er en sund sport (dyrker den ikke). Ronning kan i visse sammenhænge også danne en interessant og spetaktulær konkurrence-kulisse, især den årlige 6,4 km. lange dyst på Themsen i London mellem de hæderkronede engelske verdensberømte universitetsbyer Oxford og Cambridge.

      

Jeg så denne kontest første gang på sort-hvid tv på et provinshotel, hvor jeg opholdt mig med mine forældre. Siden har jeg med en vis regularitet fulgt denne uni-ro-dyst. 8 unge, veltrænede mænd med styrmand/-kvinde - nu efterhånden også med udlandsk-klingende navne - flår i årene i et sand konkurrence-ræs på Londons berømte flod Themsen.  Det handler om fysik, vilje, sportsånd og ikke mindst forsvar af en universitetsære.

2007 var det Cambridge tur til at vinde. Jeg skal ikke trætte den tålmodige læser med statistik over mest vundne, antal åreslag, antal kæntringer og flettede årer.  Derimod kan jeg varmt - og jeg mener det helt ned i bunden af min yndlingskuffert - anbefale et besøg i de to pragtfulde universitetsbyer.

Selv har jeg travet Oxford rundt og boet en sommer i Cambridge, hvor jeg fulgte intensive lektioner på verdenssproget på Jesus (apropos påsken…) College.

Powered by WordPress