hulegaard.eu

December 3, 2008

Stop for gratis scanning

Filed under: security, lufthavn, Scanning — hulegaard @ 2:10 pm

Scanning er i helse-industrien et yderst behagelig diagnostisk redskab, der teknologisk kan ganske meget uden at påføre behandlings-relateret smerte og ubehag for patienten. Denne teknik er blevet en daglig rutine i mange sygdoms-udredninger til gavn for den enkelte patient.

Der er dog andre vinkler på scannings-teknikken.

 

Lufthavns-scanning

På grund af indædt modstand i flere medlemslande og i Europa-Parlamentet har EU-Kommissionen indtil videre opgivet en plan om at tillade såkaldte bodyscannere i europæiske lufthavne. Scanneren giver et ganske intimt billede af passagerens krop under tøjet og skal dermed forhindre terrorister i at smugle våben eller sprængstoffer om bord på fly.

I lufthavnene Heathrow (London) og Schipol (Amsterdam) har man haft forsøg med bodyscannerne. Men EUs trafikkommissær Fabio Pirotta erkender, at en indførsel af krops-scannere ikke er politisk muligt i øjeblikket. Europa-Parlamentet havde truet med ellers at blokere for en større anti-terrorpakke, hvis scanner-ideen blev opretholdt. - Vi har indtil videre skrinlagt sagen, siger EU-kommissæren. Et stort flertal i Europa-Parlamentet erklærer sig tilfredse med afgørelsen. - Vi håber, at der nu er sat et stop for denne menneskeligt degraderende ide, sagde formanden for socialistgruppen Martin Schulz.

Refleksion

Sikkerheds-procedurerne i lufthavne har efterhånden antaget nærmest utålelige og tidsrøvende former.  Denne blogejer flyver med mellemrum og ville for så vidt ikke have noget imod en hurtig helkropsscanning, hvis det kunne afhjælpe tidsfaktoren.  Men næppe - det manuelle check vil sikkert skulle bibeholdes. 

Nogle gange føles det, som om selve flyturen er hurtigere end sikkerhedsproceduren….men scanning-teknikken er - gudskelov - kommet for at blive, ihvertfald i sundhedsverden.

Next Page »

Powered by WordPress