hulegaard.eu

April 3, 2007

BHer og EU-sikkerhed

Filed under: Politik, EU, Bh, security — hulegaard @ 11:50 am

Terror er desværre årsag til en (urimelig) sikkerheds-opgradering i mange sammenhænge; således også i (danske) lufthavne.  Nedenstående citat (Berl.Ti. 2.april 2007) kan både mænd og kvinder med hver sin vinkel reflektere over:

Kvindelige flypassagerer føler sig krænket af nærgående sikkerhedsfolk i Københavns Lufthavn. Men kvinderne må lære at leve med det, siger informationschef Thorbjørn Ancher fra Statens Lufthavnsvæsen.
Det kom i sidste uge frem, at flere hundrede kvindelige passagerer har følt sig krænket i Københavns Lufthavn, når de er blevet undersøgt nærgående af sikkerhedsfolk. Har I fået gjort noget ved problemet med de her bøjle-BH’ere som får alarmerne til at hyle?

»øhhh - jamen, vi kan jo ikke gøre noget ved den grundlæggende lovgivning. Vi følger bare EU-forordning 2320/2002, hvori det er fastslået, at hvis en person giver udslag i detektor-karmen, så skal man gennemføre et manuelt personligt eftersyn. Og det er som ordene siger - med hænderne at man føler efter Man mærker, hvad det er, der giver udslag. Det er det helt basale.»

Hvorfor så ikke bare helt forbyde brystholdere med bøjle?

 »Det kan man jo ikke «

Men det er jo forbudt at tage en række andre ting med i håndbaggagen, så hvorfor ikke sige til kvinderne, at de må droppe bøjle-BH’en?

»Jo -det kunne man jo godt, men det ville nok føre for vidt (mon ikke (red.)). Og der er masser af ting, der giver udslag i detektoren. Det kan være stiverne i en bøjle-BH. Det kan også være metaldele i kroppen efter knogleoperationer. Derfor kan man ikke bare forbyde folk at have metalgenstande på sig.»

Men så er det vel lufthavnens opgave at lære kvinderne at nyde berøringen fra sikkerhedsfolkene?

»Hæ hæ - naaarj, det er nok ikke vores opgave. Det som der er tale om…. Altså så vidt muligt lader man altid en person af samme køn foretage eftersynet. Og efter folk har klaget, så skal vi måske overveje at specificere, at man altid lader eftersynet blive udført af en af samme køn.»

Og hvad gør så de lesbiske, der måtte føle sig krænket?

»Passagerne har altså ret til at vælge selv, om det skal være en mand eller kvinde, der foretager berøringen. Og der er altid både mandlige og kvindelige security personale på vagt. Men det kræver, at passagererne vælger aktivt.»

Din digitale fjerpen noterer sig, at transvestitter og transseksuelle ikke er nævnt i denne security-minded guideline baserede på EU-forordning 2320/2002.  Men de stressede embedsmænd i Bruxelles kan jo heller ikke huske det hele.
Ved mine talrige passager gennem lufthavns-securities i ind- og udland har jeg beklageligvis altid blevet visiteret af en mand.  Takket været samme EU-forordning er jeg nu klar over, at jeg kan vælge en kvindelig security-officer næste gang.  Der er meget godt ved EU….

PS.  Til de (forhåbentlig ganske få) tålmodige læsere af mit digitale blæk, der af forskellige grunde ikke deler min humoristiske vinkel, lad os da sammen glæde os over et højt sikkerhedsniveau !
PPS.  Af sikkerhedsmæssige grunde er der ingen illustrationer ;-)

Powered by WordPress