hulegaard.eu

April 20, 2008

Birgitte Evelyns erotiske strøg

Filosofgangen smukt beliggende ved Odense å i det centrale bybillede har et afvekslende og skiftende repertoire af kunstnere. Nogle får mere omtale end andre, hvilket kan skyldes evner for performance, kunstens indhold og temaer eller simpelthen talentet; i sjældne tilfælde en tilpas kombination.

Birgitte Evelyn

Hun er uddannet civiløkonom, tidligere danmarksmester i bodybuilding og erotisk billedkunstner.  Den mørkhårede 40-årige feminine kunstner går tæt på kvinden, kønnet og ekstasen.  Billeder med kvinder uden tøj, med lidt tøj i forskellige figurer, altid veltrænet.  Kunstneren er jo gammel bodybuilder og fitness-udøver!

Selvportrætter? - Måske delvis, ihvertfald er de kvindelige modeller altid trimmede og mørkhårede. Mands-figuren er et gennemgående, men bagvedliggende tema. Eksempelvis har kvinderne tydelige ansigter, modsat mændene.

Forargelse har det ikke skortet på. En del finder Birgitte Evelyns malerier for grænseoverskridende og for provokerende.

Sammen med fem andre såkaldt “erotiske kunstnere” har hun etableret en international udstilling af erotisk kunst på Filosofgangen, der forventes at vare resten af april 2008.  Udstillingens navn er Contemporary Erotic Art Exhibition II.

Birgitte Evelyn har pt. base på Nordfyn og mere kan ses på hendes enkle, flersprogede og fine hjemmeside www.evelyn-art.dk .

Refleksion

Erotisk kunst er ikke porno; ihvertfald ikke i Birgitte Evelyns tilfælde. Hendes udgangspunkt er en beskrivelse af quindens mange roller som karrierekvinde, hustru, mor samt hendes samspil med manden i alle sine sensuelle afskygninger.

Det er en rigtig god idé med en supplerende kombination af flere kunstnere på denne erotiske samtidskunstnerudstilling. De andre er Knud Axelsen, Lior Ron(Tel Aviv, Israel), Paul Woods (Toulouse, Frankrig), Mary Delmage (London, UK) og Angelina Probst (Berlin, Tyskland).

Powered by WordPress