hulegaard.eu

April 13, 2008

Ulla Henningsen

Filed under: Jazz, Poul Henningsen, Ulla Henningsen, Galaksen, Viser — hulegaard @ 8:40 am

Galaksen er kendt af næsten enhver borger i Værløse-området nordvest fra Københavns centrum. Den velhavende kommune blev som bekendt tvangs-fusioneret med Farum i forbindelse med kommunalreformen med virkning fra 2007 og tæller nu omkring 37.300 indbyggere i grønne og luftige omgivelser, hvor der også er behov og plads for en kulturscene.

Galaksen er byområdets kulturhus, der gæstes af kendte og ukendte.  Den snart overståede uge var det to meget kendte kvindelige kunstnere, operadivaen Barbara Hendricks og..

Ulla Henningsen

Man kan kalde hende Liva, man kan kalde hende Jazzsangerinde, eller måske Multikunstner.  Ulla Henningsen er helt sin egen. Koncerten bød da på mange aspekter af hendes sangkunst: evergreens, danske sange, egne sange og sange fra både Liva Weel og Suzanne Brøgger var på repertoiret. Den musikalske support var (i bogstavelig forstand) lagt i hænderne på den talentfulde yngre pianist Nikolaj Hess. Samme pianist var en sjælden fornøjelse at følge, når han betjente det fornemme Steingroeber & Söhne klaver.

Der findes appetizers ved klik på ****

Refleksion

Denne blogejer har set Ulla Henningsen på adskillige scener, men ikke på en musikscene.  Jazz og viser er ikke just min spidskompetencer, så jeg skal afholde mig fra at forsøge med en bedømmelse.  Min ambition var simpelthen at se hende live udføre denne side af hendes talent, som hun turnerer rundt i land og rige med.

Erkendt: Jeg foretrækker skuespillerinden Ulla Henningsen. I min optik er hun “med de rigtige roller” blandt Danmarks 3-4 bedste og en sjælden oplevelse, stortset hver gang. Hendes repertoire med blanding af jazz, ph-viser f. eks. “Byens Lys” og Charles Aznavour-fortolkninger var underholdende, dog var de ledsagende betragtninger mellem numrene forbavsende utydelige.

Quinden og kunstneren med løvemanke-håret er noget helt særligt i mimik og lyd på film og særligt live på en scene.

 

Powered by WordPress