hulegaard.eu

April 9, 2008

Tidlig advarsel

Filed under: Politik, Early Warning, Erhvervs- og Byggestyrelsen — hulegaard @ 7:35 pm

En ny statslig udrykningstjeneste hedder Early Warning. Den er startet d. 1.november 2007. 16 vækstkonsulenter ( bør ikke forveksles med havebrug o.l. :-) ) er ansat. Disse kan hjælpe nødstedte firmaer og har i den forbindelse adgang til at trække på andre eksperter (læs: Erfarne erhvervsfolk).

Early Warning er en del af globaliseringspuljens midler til innovation og iværksætteri (ca. 80 mio Dkr./år), heraf har de fem regionale væksthuse fået bevilget 3,3 mio Dkr for resten af 2007, samt 7,2 mio Dkr per år for perioden 2008-2010. 

Hjemmesiden fortæller mere ved klik her

Et scenarie for den selvstændige

Ofte er det værste mareridt for den selvstændige, at man fornemmer, det begynder at gå skævt. Retningen mod eventuel konkurs accelererer, hvilket giver en nærmest selvforstærkende virkning.

Nævnte “udrykningskorps” , organisatorisk linket til Erhvervs- og Byggestyrelsen, tilbyder så via de regionale “væksthuse” en neutral rådgivning.  Det kan typisk være nogle idéer, handleplaner (?), viden m.m. til den enkelte virksomhedsejer om, hvordan firmaet bedst muligt kan “komme på ret køl”.

Erfaringer fra bl.a. Holland har vist, at 20 procent af alle virksomheder, der lukker, gør de på grund af “ledelsesmæssig uhensigtsmæssig håndtering”.  Kort sagt: Fejldisponering i alvorligere grad.

Refleksion

Før i tiden havde de teknologiske institutter lidt af den samme funktion. Men nu er det formaliseret og målrettet diverse “nødlidende firmaer”. 

Som jeg ser det, er det en blanding af profylakse (forebyggelse) og helbredelse.  En rigtig fornuftig idé, der sagtens kunne udbredes i andre regier.

Powered by WordPress