hulegaard.eu

May 28, 2009

Jordbærnæven og pseudo-konen

Filed under: Marked, Jordbær, Pseudokone, Gårdsalg — hulegaard @ 9:16 pm

For 10 år siden havde blogejeren en pseudokone (= Kæreste :-) ), der havde haft en (blandet) barndom i landlige omgivelser. Senere i livet gik det hende (fortjent) godt på flere måder. At vores “pseudo-ægteskab” ved årtusinde-skiftet holdt kort skyldes lige så meget en af blogejerens allerstørste “genetiske” fejl :-) : “Utålmodighed”. 

 

Jordbærnæven

Blandt vort lille lands mange folkloristiske islæt er kolonihaven.  Ingen (større eller mindre) by med respekt for sine indbyggere har ikke afsat jordlodder til kolonihaver. Læseren kan sikkert nikke genkendende fra den matrikel, hvorfra ha/un læser denne refleksion.

I blogejerens by er der også direkte til marinaen afsat arealer til finurlige huse af variabel kvalitet og udseende, de fleste med mindst eet dannebrogsflag og mange med udsalg af årstidens frugt og grønt.  “Hovedbogholderiet” udgøres for det meste af en lille pengekasse eller en cigarkasse med et hul til pengenedkastning. Skatte- og momsregnskab er et helt ukendt begreb. Priserne er mestens på et niveau lige over lavpris-supermarkederne i nærheden, men kvaliteten er ofte forbløffende god.

Således ankommer denne blogejer hvert år med en næsten atomur-agtig præcision hos en kæmpestor eks-grovsmed for at “aftage” hans jordbær-bakker til en relativ konkurrencedygtig pris. Det bliver til en sludder nu og da, også om andet end jordbær; sidstnævnte forøvrigt en spise, som blogejeren er meget glad for.  Ved ethvert årstids-besøg, der netop er startet igen, forundres man(d) over, at en bakke jordbær nærmest kan forsvinde ned i hans kæmpenæve.  Samme næve (både venstre og højre) sidder for enden af en særdeles muskuløs (og let tatoveret) arm, der ville få Mike Tyson til at afgive nervøse trækninger i sit frygtindgydende tribal-tatoverede hovede.

Pseudo-konen

Blogejerens begejstring for frugt og grønt on location blev grundlagt i perioden omkring årtusinde-skiftet med pseudo-konen. Hun havde den vane (formentlig fra sin barndom i landlige omgivelser?), at der skulle snuses (og gerne smages) på de i naturen udstillede produkter. Dernæst skulle prisene afvejes med udbudet og eftertænkes, inden den endelige handel faldt på plads.

Så lad os da for h… køre på et lørdags-marked med frugt og grønt og få det overstået!”  var blogejerens tanker på daværende tidspunkt. Men nej….der skulle researches i diverse matrikler, medens den lille franske bil havde store anstrengelser med at finde en god plads at hvile sig på :-) . Således bragte samme lille franske bil os rundt i mange danske postdistrikter i Jylland og på øerne, hvor især landevejene var genstand for evig stoppen op, snusen, smagen og pris-evaluering.

Og så er øjeblikket kommet, hvor blogejeren digitalt bryder sammen og tilstår ;-) , at han nu kan finde på, når billejlighed haves, at gøre det samme!

Refleksion

Læseren kan i det stille tænke over, hvor mange vaner, der er “transplanteret” fra en nær partner, nogle som en wake-up-call senere i livet.  Det gør blogejeren, når han nærmest pr. refleks standser op ved en landevejskant med gårdudsalg eller tager sig selv i at snuse til de herlige jordbær hos eks-grovsmeden, hvor sæsonen nu igen er opstartet ;-) .

Tanker er ofte stimulerende, frugt er (for det meste) sundt. I al “frugtsommelighed” ønskes læseren en individuel behagelig pinse :-) !

Next Page »

Powered by WordPress