hulegaard.eu

May 4, 2009

Den “offentlige” fødsel

Filed under: Zoo, Kamel — hulegaard @ 2:45 pm

Fødsler er mestens en glædelig begivenhed, omend ofte yderst smertefuld for moderen.  Det kan diverse anæstetiske teknikker (epidural osv.) afhjælpe. Naturmetoden er derimod stadig den sædvanlige praksis i dyreverden.  Fødsler i naturen og fødsler i zoologiske haver sker ofte relativt uventet, sjældent uden publikum.

Den lille kamel

Blogejeren er en stor ynder af kamelen. Har reddet på dyret og klappet det med stor glæde i Marokko. Kamelen er et fast besøgspunkt i en hvilken som helst Zoologisk Have, hvor indgangen passeres. Omend dyret ikke just hører til de smukkeste, har det en stor nytteværdi i mange kultursammenhænge og nogle biologiske fortræffeligheder, som vi mennesker ofte må “pukle for”.
Det hænder, at dyrefødslerne sker lige foran publikum.

I den velordnede og herlige Odense Zoo besluttede kamelmoderen forleden, at hun midt i åbningstiden fødte en velskabt lille hun-kamel (hendes første). Kamelen stamper rundt om og på ungen lige efter fødslen.  Det ser næsten brutalt ud.  Det er en biologisk måde at “tilvænne” den nyankomne til livet og “karrieren” som kamel ;-) .

Refleksion

Sammenfaldet af en anden “offentlig”  fødsel er rimelig utilsigtet.  Der forventes skrevet terabytes af dokumentation i en sand redondans-rus om den nylige “royale” fødsel.

Her på bloggen forekommer livet i naturen ofte mere “ægte”…. :-)

Next Page »

Powered by WordPress