hulegaard.eu

April 2, 2008

Fernisage hos en blogkollega

Filed under: Malerkunst, Erik Korsgaard Christensen, Fernisage — hulegaard @ 10:11 pm
Kunst skal helst ses “live” - malerier skal føles og mærkes, så beskueren får en bedre fornemmelse af de rigtige farver, former, strukturer, bredder og dybder i malerierne. -  Alle mennesker har en mening om kunst (stortset :-) ). Nogle påstår, at det “du ser som kunst, er kunst”. Meningen bag denne sætning er nok relativ :-) !
                                                                                                               
Kunstmaler Erik Korsgaard Christensen
ved fernisage´en d.2.april 2008
                            
EKC udstiller
E(rik) K(orsgaard) C(hristensen) er først og fremmest kunstner. Han er også en gammel flipper og hippie, der ligger “underdrejet”  i disse stærke forbuds- og højrevindstider, hvor han ofte maler sig ud af vanskelighederne.  Denne karakteristik kan bl.a. ses på hans velbesøgte blog http://blog.tv2.dk/e-zen/ . 
                                                                               
Hans liv startede for knap 60 år siden i et københavnsk brokvarter. Barndommen og ungdommen var ligeledes i kernen i af København. Som 30-årig bragte skæbnen ham til det smukke Småland i Sverige.  Her boede han bl.a. i Emmaboda kommune de næste 20 år.  Udover privatlivets udfordringer og malerkunsten fik han tid til at engagere sig i politik og blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for Vänsterpartiet. Samme parti har en 90-årig partihistorie i svensk politik og har gennem de seneste 30 år haft to markante (og temmelig tørstige) partiformænd ( Lars Werner og Gudrun Schyman).  Sammenlignes med danske partier kan det vel nærmest idepolitisk rubriceres i en zone mellem SF og Enhedslisten.
                                                                                      
Ganske som de farverige partiformænd :-) har EKC også anvendt mange farver til sine malerier gennem tiderne. Et udvalg kan studeres på hans hjemmeside
                                                                                                                                   
             
der vinkler hans kunst og angiver kunster-cv samt priser m.m. 
                                                                   
Refleksion
Den Modigliani-begejstrede kunstmaler Erik Korsgaard Christensen havde sendt en indbydelse til sin fernisering, som denne blogejer med glæde efterkom. Hans udstilling af socialsurrealistiske oliemalerier kan ses på
                        
Café Gadehjørnet, Øksen 33, 2630 Tåstrup
                 
Udstillingen er scheduleret til slutningen af juni 2008.  I de forskellige rum ses ialt 24 billeder med varierede temaer og størrelser. Katalogpriserne ligger beskedent mellem 3-6.000 kr, dog er fire større billeder prissat i kataloget til 12-13.000 kr.
                                                                                                           
Billedtemaerne er forskellige, men bestemt ikke neutrale. Komposition og farvevalg illuderer den folkelige skandinaviske hverdag oplevet gennem en kunstnerisk optik, hvor det er tydeligt, at hjertet sidder til venstre.
                                                                
Som nævnt foroven hedder hans blog “e-zen”.  Ordet “zen” kommer af sanskrit dhyana, “meditation”.  Udstillingen og den garderhøje og overordentlig sympatiske kunstner fortjener afgjort et meditativt besøg….ganske afgjort!

Powered by WordPress