hulegaard.eu

November 4, 2008

Rejser gør lykkelig

Filed under: Rejser, Miriam Tatzel — hulegaard @ 4:03 pm

Igen en videnskabelig undersøgelse.  Denne gang kunne blogejeren godt lide resultatet, så pyt…pyt med videnskabs-protokollen, antallet af testpersoner m.m.  Det er den jødisk-amerikanske psykolog Miriam Tazel fra Empire State College, State Univ. of NY, der har været ude på videnskabens (næsten) ubegrænsede felter. Hun har sammenlignet folk, deres forbrugsvaner og deres velbefindende (ikke uvæsentligt ;-) ).

Foto: Menton, Frankrigs riviera (_ehu)

Parametre

Denne US-psykolog Miriam Tatzel har opdelt forbrugerne i fire grupper, nemlig

1) “Value spenders” - forbrugere, der både er materialistiske og mådeholdne. Det er eksempelvis dem, der står først i køen, når de dyre mærkevarer er på udsalg ;-)

2) “Big spenders” - storforbrugere, materialistiske og ofte også uøkonomiske. De bruger alle deres penge på at købe ting, har ofte gæld og er den mindst lykkelige gruppe :-( !

3) “Non spenders” - er meget lidt forbrugende og slet ikke materialistiske. De vil hellere spare op end bruge dem på ting og sager.

4) “Experiences” - forbrugere, der hverken er materialistiske eller mådeholdne. De bekymrer sig hverken over priser, eller hvad andre har af forbrugsgoder. De bruger deres penge på at gøre deres liv mere oplevelsesrigt, og de er klart de mest lykkelige.

Refleksion

Enhver læser kan placere sig selv i een af grupperne.  Denne blogejer fandt sin gruppe ret hurtigt og blev samtidig klar over, hvorfor man(d) kan være glad….ja-men, ja-men i disse forfærdelige (finans-) tider er det rart med lidt opmuntring….ik´ ;-) !

Den verdenskendte Andersen, ham med forbogstaverne H.C., har slidt mange kuffertmærker op med at få citeret: “At rejse er at leve”….erkendt….H.C. Andersen havde sine klare øjeblikke ;-)

Kilde: Judith Betak, Berl.Tid.

Next Page »

Powered by WordPress